שלום רב...
הייתי מעוניינת לדעת האם אני יכולה לתבוע על עוגמת נפש את רשות הדואר ? קניתי מתנה בסך 300 שח לאחייניתי שלחתי אותה דרך דואר רשום ב14/10 ב11/11 עשיתי חיפוש של דבר דואר שהלך לאיבוד {כמובן עדיין אין תשובה ואף אחד לא ניסה לאתר אותי . לאחר כמה זמן אני מקבלת מכתב לראות האם הגיע החבילה כמובן ... לא הגיע נשלח גם לאחותי וגם שם היא רשמה כי לא הגיע .
המתנו ולא קיבלנו תשובה בסביבות אצמע דצמבר סוף סוף מצאתי מישהו שיכול לענות בטלפון מפניות הציבור .
ואז הסברתי מה תחולת החבילה הוסבר לי כי ישלחו לי מכתב מה קורה עם הפיצו קיבלת פיצוי באותו ססכום של החבילה . וחצי משפט של התנצלות בתאריך ה30/12 ואחר מכן שוחחתי עם מנהלת מחלקת פניות הציבור אך משום מה שם לא יודעים לדבר עם לקוחות ותת שירות ....
יש אפשרות שאני אוכל לקבל פיצוי רב יותר מתחולת החבילה . ? על ההמתנה על היחס?
תודה
שלום רב,
חוק הדואר מגביל את סכום הפיצוי שניתן לתבוע בגין אבדן דבר דואר ל - 561 ש"ח בלבד. הנחת המוצא של המחוקק היא שתקלות צפויות במערכות המסורבלות של דואר. קיימת חזקה שעל אדם המשתמש בשירות זה להיות מודע לסיכון ולעלות הנמוכה של השירות.
לכן, סכום הפיצוי נמוך יחסית.
רק בנסיבות בהן התובע מוכיח נזק ממשי שנגרם לו לאור רשלנות חברת הדואר נוטה ביהמ"ש לפסוק פיצוי בנוסף לפיצוי הכספי המוצע על ידי הדואר.
החוק מקנה לחברת הדואר חסינות ורק בנסיבות מאד קיצוניות מוסרת חסינות זו.
מומלץ בעתיד אם הינך שולחת תכולה בעלת חשיבות לבטח אותה או להשתמש בשירותים בטוחים ויקרים יותר.
צר לי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר