שלום לכולם,
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ושמישהו יוכל לעזור לי.
הסיפור שלי הוא דיי פשוט, רציתי להתחבר לחברת סלולר גדולה לפני כמה ימים, בשיחתי עם נציגת המכירה התברר לי שיש לי חוב ישן נושן שלא שולם ולכן אני לא יכול להתחבר. הנציגה הסבירה לי יפה שהחוב עבר לטיפול משפטי ושאני צריך ליצור קשר עם העו”ד המטפל. דיברתי עם העו”ד ומסתבר שהיה לי חוב בסך 168 ש”ח שטפח וטפח לסכום של 750 ש”ח. הסברתי לפקידת העו”ד שלא הייתי מודע תחוב בכלל, לא יצרו איתי קשר. היא ציינה שמכתב נשלח אליי הביתה ושאימי יצרה איתם קשר לתשלום החוב. לפי המזכירה אימי אמרה להם שהיא תישלח צ'ק. כרגע אימי לא כל כך זוכרת אם היא שלחה את הצ'ק או לא (זה קרה בשנת 2009) בכל מקרה במשרד העו”ד לא קיבלו שום צ'ק וחובי המשיך לגדול . משרד העו”ד לא ידע את אימי שהצ'ק לא הגיע ולכן היא המשיכה בחייה כרגיל. היום אני התוודעתי לחוב ורציתי לשלמו ולסיים עם זה אך מסתבר שאני צריך לשלם 750 ש”ח הסברתי למזכירה שאני לא הייתי מודע לחוב וגם לא ניסו ליצור איתי קשר בשום צורה (חוץ מהמכתב שאימי קיבלה). ציינתי שאני מעוניין לשלם את החוב המקורי ולא 750 ש”ח היא מבחינתה נתנה לי ”הנחה” וחובי עומד על 350 ש”ח. היא כמובן הייתה אטומה למצבי וישר תקפה אותי נמרצות ואמרה שאין מה לעשות ואני חייב לשלם את זה. השאלה שלי אלכם מומחים יקרים האם אני חייב לשלם קנס על החוב למרות שבכלל לא הייתי מודע אליו ולפי דעתי לא היו מספיק ניסיונות ליצור איתי קשר, או שאני יכול לשלם רק את חובי המקורי ולסיים את הסיפור המעיק הזה. אשמח לכל עזרה. תודה רבה, דרור נ.
ערב טוב,
לצערי מאחר ואימך אישרה את קבלת המכתב דרישה המקורי כל שנותר לך הוא לנהל מו"מ על גובה הסכום לתשלום ולסיים את העניין.
העובדה שלא ידעת אינה טענה חזקה לנוכח הידיעה של אימך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר