שלום רב, רכשתי לפני 3 חודשים רכב מחברה (שלא אזכיר את שמה כדי למנוע אי נעימויות) רכב מיד ראשונה שהבעלות היא של החברה כמובן, בעת רכישת הרכב הוצגו בפניי נתוני בדיקת רכב של חברה מוכרת (לצורך העניין קומפיוטסט) שאין ליקויים חמורים ברכב (פגושים צבע וכד') ו2 צמיגים תקולים שאותם לטענתם החליפו.
לאחר 3 חודשים החלטתי משיקולים אישיים לבדוק את הרכב על חשבוני והברר לי שלא כך פני הדברים. אציין שבתקופה זו לא היו תיקונים/שינויים ברכב חוץ מהחלפת מסנן אויר שזה נעשה במוסך של החברה במסגרת האחריות.
כיום הם לא מוכנים לשאת בחלק מהליקויים שנמצאו בטענה שזה בלאי סביר שהוא לא במסגרת האחריות. האם יש עילה לביטול עסקה בטענת אי שקיפות בפני הלקוח בקניה? אציין גם שלא הוצגה בפניי הסטוריית הרכב (ספר רכב) והטיפולים והתיקונים שהוא עבר. מה גם שאני לא מרוצה מביצועי הרכב אבל זה עוד משהו שמעיב זה לא הסיבה העיקרית.
לתשובתכם אודה.
איתם פינטו - מנהל פורום מיסים
ערב טוב ונעים מאד,
יש בעיה חמורה בעובדה שטרם הרכישה לא לקחת את הרכב בעצמך לבדיקה שכן טענותיך היום, כשלושה חודשים לאחר העסקה, אינן חזקות.
מאחר ויש לך אשם תורם בהתנהגותך ככל ותחליט להגיש תביעה כנגד החברה דע כי ביהמ"ש ייתן משקל לכך .
ממליצה בשלב זה לפנות בכתב אל החברה ולהעביר אליה את האחריות בדבר ביצוע עסקה תוך הטעיה ויצירת מצג שווא.
אם לא תצלח במכתבך זה לקבל פיצוי אזי ניתן לשקול הגשת תביעה כנגד החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
זה עדיין בטיפול בחברה (מזה כשבוע) מה שמעורר אצלי חשד יותר גדול כי מדובר בהטעיה. רק כיום שמתי לב שהק"מ שהיה כתוב בתאריך הבדיקה לא תואם את הק"מ בתאריך מכירת הרכב (לא משמעותי משהו כמו 1,000 ק"מ אבל בכל זאת).
אני מאוד מקוה שיעשו משהו.
אם היית צריכה לאמוד את הסיכויים באחוזים על מצג שווא והטעיה כמה אחוזים היית נותנת לטובת החברה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר