1. לפני כחודשיים קו הסלולר שלי נותק לשיחות יוצאות ומשלוח הודעות SMS עקב חוב שנוצר.
2. באינטרנט אני עדיין יכולה לגלוש וכן מקבלת שיחות.
3. ברור לי שעבור המכשיר שרכשתי מחב' הסלולר בתשלומים אני חייבת להמשיך ולשלם.
שאלתי היא:
האם אני חייבת בתשלום עבור החבילה אשר כולל 1,000 דקות שיחה ו-1,000 SMS בתקופה בה איני יכולה להשתמש בה בשל ניתוק כמצויין בסעיף 1 שלעיל.
שלום רב,
אם הבנתי נכון סיבת הניתוק הנה חוב כספי לחברה, אם כך האם יש לך הסכם ואת מחויבת לתקופה מסויימת להמשיך ולשלם עבור החבילה דנן? לאור השינויים בחוק את יכולה לבקש לסיים את החבילה ולהמשיך לשלם רק עבור המכשיר.
תבקשי גם לבצע קיזוז של אותה תק' בה שילמת עבור החבילה אך ללא יכולת לעשות בה שימוש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אם הבנתי נכון:
1. לאור השינויים בחוק, קיימת לי הזכות לדרוש (לא לבקש) לבצע קיזוז של תקופה עבורה חוייבתי בחבילה בלא יכולת לעשות בה שימוש?
2. הטלפנית ציינה באזניי שבמידה ולא אשלם את החוב תוק שבועיים, המכשיר יעבור ל"טוק מן" (המעבר ל"טוק מן" כלל לא מטריד אותי) ואחוייב לשלם את כל יתרת הסכום עבור המכשיר בתשלום אחד.
האם גם במקרה כזה החוק בנוגע לתשלומים עבור המכשיר, עם סיום החבילה, עומד לצידי?
3. במידה ולא יסכימו לנ"ל, האם עלי לשלוח להם מכתב רשמי עם אישור מסירה?
לעו"ד פוליבודה שלום,
בהמשך לתגובתך מ-24/07 אשר נכתבה לשאלתי:
אם הבנתי נכון:
1. לאור השינויים בחוק, קיימת לי הזכות לדרוש (לא לבקש) לבצע קיזוז של תקופה עבורה חוייבתי בחבילה בלא יכולת לעשות בה שימוש?
2. הטלפנית ציינה באזניי שבמידה ולא אשלם את החוב תוק שבועיים, המכשיר יעבור ל"טוק מן" (המעבר ל"טוק מן" כלל לא מטריד אותי) ואחוייב לשלם את כל יתרת הסכום עבור המכשיר בתשלום אחד.
האם גם במקרה כזה החוק בנוגע לתשלומים עבור המכשיר, עם סיום החבילה, עומד לצידי?
3. במידה ולא יסכימו לנ"ל, האם עלי לשלוח להם מכתב רשמי עם אישור מסירה בו מפורטות דרישותיי כחוק?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר