לפני כחצי שנה רכשתי פנת אוכל וכסאות.
במעמד הרכישה בחנות שילמתי מקדמה בגובה של 1/3 מהמחיר.
לאחר כשלושה שבועות הודיעו לי מהחנות שפנת האוכל תגיעה תוך שבוע. במעמד שיחה זו אמרתי למוכר שאת 2/3 הנותרים עבור פנת האוכל אשלם כיומיים-שלושה לאחר קבלתי על מנת שאוכל לבדוק אותה ולווא שהיא תקינה ושאין בה פגמים. לתנאי שלי המוכר סירב וכך נאלצתי לשלם את יתרת הסכום לפני הגעת פנת האוכל.
פנת האוכל הובאה אלי ביום ה' בשבוע וכבר במהלך סופהשבוע הבחנתי בפגמים: נזילת צבע, הפלטות של השולחן (שתי פלטות היושבות האחת מעל לשניה) לא ישבו בדיוק ובלטו מעט כל אחת בקצה אחר של השולחן ומושבים ב-2 כסאות התנתקו.
כאשר התקשרתי ביום א' אל החנות ודרשתי או להחליף את הרהיט או להחזירו ולהחזיר לי את כספי, טען המוכר שלא יעשה את זה ושישלח איש שירות לשם בדיקת טענותיי.
איש השירות הגיע לאחר יותר מחודשיים מיום תלונתי וטען שצריך להחליף צירים בשולחן ויחליף את הברגים במושבי כל הכסאות כיוון שבמפעל הבריגו ברגים קצרים מדי.
לא הסכמתי לכך וטענתי שלא מעוניינת בתיקונים בפנת אוכל חדשה.
שוב שוחחתי עם המוכר בחנות והוא נתן לי להבין שלא יחליפו את פנת האוכל ושכדאי לי להסכים לתיקונים כיוון שאין סדקים בעץ ועוד תירוצים מתירוצים שונים.
מסיבות אלה ואחרות הסכמתי לתיקונים.
איש השירות הגיע, החליף את הצירים בשולחן וכן את הברגים בכסאות.
למרות החלפת הצירים בשולחן, הפלטות עדיין "בורחות" לצדדים.
מעבר לכך, לפני כשבועיים בעת ישיבה על אחד הכסאות, התמתחתי לאחור וחלקו העליון של גב הכסא נשבר.
שאלתי היא: האם יש לי הזכות לדרוש לקבל פנת אוכל חלופית כולל הכסאות או לחילופין, לדרוש מהמשווק לקחת את פנת האוכל חזרה אליו ועל חשבונו ולהחזיר לי את כספי אשר שולם בכסף מזומן (בידיי כל הקבלות ותעודות המשלוח).
שלום רב,
אין טעם להמשיך ולהתנהל מול החנות.
ממליצה לפנות בכתב במכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים, ספרי את השתלשלות העניינים וצרפי תמונות של הפגמים. דרשי את מלוא כספך חזרה וכן פיצוי כספי.
אם לא תענה דרישתך ממליצה להגיש תביעה קטנה כנגד החנות בגין מוצר פגום ואובדן הנאה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
שלום רב,
מבקשת לחדד לעצמי:
1. מה גובה הפיצוי, מעבר להחזר הכספי המלא, שעלי לדרוש מהחנות (פנת האוכל עלתה בסביבות 3,000 ש"ח בתוספת דמי הובלה והרכבה (למרות שלא היתה כל הרכבה) של 300 ש"ח.
2. האם, מעבר להחזר הכספי עבור פנת האוכל עלי לדרוש גם החזר עבור הובלה?
3. האם זכותי לדרוש שההובלה מביתי לחנות תהיה ע"ח החנות?
4. האם עלי לקצוב להם זמן להחזר הכספי וללקיחת פנת האוכל מביתי?
אם כן, מה הוא הזמן שעלי לקצוב להם?
שלום רב,
מבקשת לחדד לעצמי:
1. מה גובה הפיצוי, מעבר להחזר הכספי המלא, שעלי לדרוש מהחנות (פנת האוכל עלתה בסביבות 3,000 ש"ח בתוספת דמי הובלה והרכבה (למרות שלא היתה כל הרכבה) של 300 ש"ח.
2. האם, מעבר להחזר הכספי עבור פנת האוכל עלי לדרוש גם החזר עבור הובלה?
3. האם זכותי לדרוש שההובלה מביתי לחנות תהיה ע"ח החנות?
4. האם עלי לקצוב להם פרק זמן להחזר הכספי וללקיחת פנת האוכל מביתי?
אם כן, מה הוא הזמן שעלי לקצוב להם?
5. האם עלי לדרוש שבמעמד לקיחת פנת האוכל אקבל את ההחזר?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר