שלום רב
לקראת נסיעה לחו"ל של שבוע, הקדמתי ורכשתי "חבילת פספורט" מאתר האינטרנט של חברת אורנג'.
עלות החבילה היא 190 שח, תוקפה לעשרה ימים והיא מאפשרת חיוג ושליחת הודעות בעלות של שלושה שקלים לדקה או הודעה.
באם הלקוח מנצל 75% מהתכנית נשלחת הודעה ואפשרות לרכוש חבילה נוספת באמצעות הטלפון הנייד.
נסיעתי לחו"ל אמורה הייתה להתקיים בין התאריכים 24.6.12 ועד ל7.1.12. ולכן באתר החברה ביקשתי להפעיל את החבילה בתאריך הנסיעה, דהיינו 24.6.12.
כיוון שטיסתי הוקדמה לתאריך 22.6 ביקשתי לשנות את תאריך ההפעלה באמצעות שיחה עם נציג שירות שהתקיימה ב 19.6.12.
עם חזרתי לישראל ב1.7.12 גיליתי שהשירות לא הופעל בזמן המבוקש (לא ב 22.6 ולא ב 24.6). לפיכך חוייבתי ע"י החברה הן בעלות החבילה (בסך 190 שח) והן העלות מלאה מלאה על השיחות שקיימתי בחו"ל (בסך 1550 שח לערך).
בבירור ראשוני עם נציג שירות, התברר שהחבילה הופעלה בתאריך 3.7.12, כלומר בדיוק בתום עשרה ימים מהמועד בו ביקשתי להפעילה.
לאחר ניסיונות רבים לדבר עם נציגי שירות שיוכלו לסייע בתיקון הטעות מצידם ונסיונות התחמקות רבים (בתום כל שיחה עם נציג זוטר התשובה היתה: יחזרו אליך מייד, מחר, בתוך 4 שעות, 12 שעות, 24 שעות, שלושה ימי עסקים וכו').
לבסוף, בשעת לילה ביום 25.7.12, שלושה שבועות לאחר פנייתי, חזרה "נציגה בכירה" והודיעה שאין מה לעשות מבחינתם ולפי הרשום אצלם ביקשתי להפעיל את החבילה בתאריך ה 3.7.12 ולפיכך זוהי טעות מצידי והם מחייבים אותו במלוא עלות השיחות ובמחיר החבילה שרכשתי.
כמו כן, לטענתם, בשיחת הטלפון שקיימתי איתם ב 19.6.12 ובה ביקשתי להקדים את מועד תחילת השירות, לא ביקשתי דבר כזה.
כמובן שתגובות אלו אינן נכונות כלל ועיקר. כאשר נרשמתי לשירות, מועד הטיסה היה ידוע לי זה מכבר ונרשמתי כיאות במועד הנכון. כניסת השירות עשרה ימים בדיוק לאחר המועד (תחולת השירות היא עשרה ימים), מרמזת אף היא שנפלה טעות אנוש או מחשב מצידם (אני יודע בוודאות שלא טעיתי, במיוחד שהקפדתי לנהוג באחריות מראש ולהבטיח שלא יהיו לי הוצאות מיותרות. וגם במקרה התאורטי שכן, הרי לא יתכן שהקלדתי תאריך שאינו רלוונטי כלל עבורי. באם היתה החבילה ב 1.7 יכול הייתי לחשוד שאולי טעיתי והקלדתי את מועד החזרה במקום מועד היציאה).
שלום רב,
מקומם מאד. ממליצה לא לומר נואש ולפנות אל החברה בכתב, לתאר את השתלשלות העניינים כפי שפירטת כאן ולדרוש זיכוי בגין החיוב שנעשה בניגוד לרצונך ובניגוד מוחלט לשכל הישר.
דרוש לשמוע את ההקלטה של פנייתך בה ביקשת להקדים את מועדי החבילה ומאחר ובוודאי לא יציגו זאת בפניך זכור שבכל הליך בו ינקטו דרוש לשמוע הקלטה זו.
השכל הישר מתיישב יותר עם טענתך, אני איתך !
ניתן להגיש תלונה במועצה הישראלית לצרכנות וכן אצל המפקח על חברות הסלולר במשרד התקשורת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר