שלום רב, שלחתי 2 מכתבים רשומים עם אישור מסירה בדואר ישראל. לצערי, לאחר בירור ארוך מאוד הובהר לי שדבר הדואר אבד.
ביקשתי החזר על דמי המשלוח ופיצוי על כך שדבר הדואר נאבד ע"פ התקנות של דואר ישראל.
הם שלחו לי בולים לשליחה חוזרת במידה ואני רוצה (הם לא מוכנים לשלוח כסף) והם טוענים שאין פיצוי על מסמכים ואם אני רוצה שאני אצרף להם חשבונית על "עלות שחזור מסמכים".
האם כל המהלך חוקי?
הם לא אמורים לפצות אותי, הרי הם לא יודעים מה יש בתכולת הדואר, וגם להחזיר לי את הכסף ששילמתי שלא קיבלתי את תמורתו ... ?
עו"ד עידית השיבה:
ערב טוב, לא נעים כלל וכלל. אכן החוק מגביל את גובה הפיצוי לו הינך זכאי לקבל בגין האובדן ואכן הנטל עובר אליך להוכיח מה היה דבר הדואר ואת ערכו הכספי.
תגובתי:
תודה על המענה, כיצד אוכל להוכיח זאת? הם גם טוענים שעבור מסמכים אני לא אמור לקבל שקל.
הנ"ל אינו מצויין בתקנות באתר של דואר ישראל. ומה לגבי דמי המשלוח? הגיוני שלא רק שנפגעתי שלא מסרו את המכתב ליעד אלא גם לא קיבלתי את הכסף בחזרה על המשלוח?
אני לא יודע מה לעשות.
ערב טוב,
מבינה לליבך. ממליצה לפנות לעו"ד העוסק בנזיקין ולהתייעץ עמו כיצד ניתן לתבוע את הנזק וכיצד להעריך אותו. לרוב פגישת יעוץ כזו אינה כרוכה בתשלום.
ניתן להפנות את שאלתך לפורום נזיקין באתר זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר