לכל המעוניין, שלום רב,
אני כותב מכתב זה לשם קבלת ייעוץ משפטי ראשוני בנוגע לסכסוך עם חברת סלקום.
אנסה לתאר בקצרה את הסיפור, אם החסרתי דבר מה חשוב, אשמח להוסיף.
במשך שנה גבתה סלקום מאשתי (בפועל רשום הקו על שם אביה, דרך בית העסק בו הוא עובד) 50 ש"ח בחודש על שירות מענה אנושי (ניתן מחברה חיצונית: *247).
לטענתנו, מעולם לא הזמנו שירות זה ובמשך כל זמן החיוב לא היה השירות כלל פעיל (זו הסיבה שגם לא גילינו את זה קודם).
רק כעבור שנה, לאחר שגילינו את החיוב הנ"ל, התקשרתי לבטלו וניסיתי להבין כיצד הגיע.
במשך חצי שנה של בירורים מול סלקום ו*247, הגעתי לגילויים הבאים:
1. המנוי המדובר לא מופיע ברישומי חברת *247 והם אינם מכירים בשירות שניתן למנוי זה.
2. לטענת *247, החיוב הוא אל מול סלקום ולכן חובת ההוכחה עליהם.
3. סלקום ו *247 טוענים כי החיוב נעשה דרך המערכת ולא דרך נציג אנושי. כלומר SMS, אנטרנט וכדומה.
4. עד כה, לא המציאו בפני הוכחה להזמנת השירות.
בימים אלו, לאחר שסופסוף הגעתי למנהל בסלקום, העניין בבירור שוב בסלקום והם אמורים לחזור אליי בימים הקרובים.
שאלותיי הן:
1. האם יש קייס לתביעה בגין נסיון לחייב ללא הסכמתי?
2. האם יש בעיה עם העובדה שעלינו על הטעות רק שנה לאחר תחילת הגביה?
3. אם התשובה ל-1 היא כן, מה גובה הפיצוי שאני יכול לקבל?
4. אם התשובה ל-1 היא כן, ואם יבינו בסלקום שקרה פה מחדל ויסכימו לזכות אותי, האם עליי לסרב לקבלת הזיכוי ולהודיע כבר עכשיו שברצוני לתבוע אותם?
בברכה,
רועי
שלום רב,
אכן חובת ההוכחה על החברה להוכיח שאתם ביקשתם את השירות והסכמתם לשלם עבורו. העובדה שרק לאחר שנה גיליתם את הטעות עשויה להוות טענה בדבר הקטנת הנזק. ככל והחברה תשכיל לקבל אחריות ואני מאד מקווה שכך היא תעשה אזי תדרשו בנוסף לזיכוי גם פיצוי. אם יסרבו קבלו כרגע את מה שמציעים ולאחר מכן תשקלו כדאיות הגשת תביעה כנגד החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
להחזיר 150 (פחות מרבע מהסכום שחויבתי).
כיצד לפעול ע"מ לדעת מה הסיכוי לקבלת פיצוי ומה גובהו?
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר