שלום, יש בבעלותי סטודיו עצמאי לריקוד שלא כפוף לשום ארגון או קרן .קבעתי תקנון שמצוין בו כי החוג יחול מספטמבר ועד יולי כולל. החודשים ספטמבר אוקטובר יהיו חודשיי הניסיון ,קבעתי תאריך בתקנון בו סיום תקופת הניסיון הוא 31.10.12 ובנוסף ביטול מנוי בסך 99 ש' ,וכמובן חיוב על חודש מלא במידה והיתה קבלת שירות.
מעוניינת לדעת אם התקנון חוקי ואפשרי ? ומה החוק קובע לגבי החזרת תשלומים בעסקת מנויים ,לדוג': תוך יומיים החזרה כספית מלאה . תודה מראש :)
שלום,
תחילה לא ברור לי למה את משתמשת במושג תקנון. הוא לקוח מעולם אחר בתחום דיני חברות. אני מניח שאת מתכוונת לחוזה או הסכם
בחוזה אפשר להחליט ככל שאת רוצה כל עוד הוא אינו עובר על חוק החוזים וחוקים אחרים, כל עוד הוא מוסרי ואינו נוגד את תקנת הציבור.
לפיכך את בהחלט יכולה לקבוע דמי ביטול ראויים ולקוח שחותם על החוזה אכן מחויב לכתוב שם. את החוזה ניתן אחר כך לקחת לבית המשפט על מנת להוכיח את טענותיך.
בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לעו"ד לצורך עריכת הסכם שיתאים לצרכיך ויכלול את כל דרישותיך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר