1. אני מעוניין להגיש תביעה קטנה בת 17 עמודים - האם קיימת מגבלת עמודים בבית המשפט לתביעות קטנות?
2. האם יש אפשרות להגיש תביעה ממוכנת, בהנחה שאגיש את תביעתי בבית המשפט בתל אביב?
3. במסגרת התביעה, רכיב הפיצויים הוא גדול מאוד ביחד לסכום השירות ששולם, האם יש לכך איזושהי נפקות ביחד להגשת התביעה?
תודה.
שלום יוסי
1. אין בעיה להגיש תביעה קטנה בת 17 עמודים ולכאורה לא קיימת הגבלה בבית המשפט לכמות הדפים. ההגבלה עיקרה בסכום התביעה.
יחד עם זאת, כתב תביעה ארוך עלול לסרבל את השופט ולגרום לו להחליט להעביר את התביעה לדיון בבית משפט שלום ולכן נשאלת השאלה מה מכילים 17 העמודים ?
ככלל אני לא מציע להגיש תביעה כה ארוכה שכן, כפי שאמרתי, ישנה סכנה שהשופט יחליט להעביר את התביעה לדיון בבית משפט שלום.
2. זה תלוי בבית המשפט אליו אתה מגיש את התביעה. יש בתי משפט שערוכים לכך יותר או פחות.
אם אני זוכר נכון ניתן להגיש תביעה ממוכנת בבית המשפט בת"א וכדי להיות בטוח אתה תרים טלפון למזכירות בית המשפט ותשאל שם.
3. לעניין שאלתך השלישית - זה הכל תלוי בכתב תביעתך. במידה והנזק שנגרם הוא ענקי ביחס לעוולה שנגרמה לך ואתה מצליח להוכיח זאת - אזי בית המשפט יטה לקבל את הדברים.
אך זכור - בית המשפט אינו מקום "לעשות כסף" ולפיכך אם השופט יחשוב שאתה מנסה באמצעות תביעתך לעשות כסף על חשבון הצד השני הוא עלול לפסוק לך סכום קטן ובכל מקרה השופט כלל לא כבול לסכום אותו אתה מבקש בכתב התביעה ויכול להכריע באמצעות פשרה או דרכים אחרות כי תקבל חלק מהפיצוי אותו ביקשת.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר