שלום רב,
ברשותי שולחן סלוני אשר לו רציתי להצמיד שולחן זהה. שולחן זה נמצא בסלוני לאחר שזה שקדם לו הוחלף - משטח הזכוכית שהיה עליו התנתק ממנו בזמן ישיבה בסלון (כלומר, לשולחן הנוכחי הגעתי כבר עם בעיה בשולחן אחר).
השולחן המדובר בסיסו רגלי עץ (או דמה) וחלקו העליון משטח זכוכית.
המוצר נאסף על ידי מהחנות, הועמס על ידי איש החנות למכוניתי והורכב בבוקר שלמחרת על-ידי. בדרך מן הרכב לבית לא קרה דבר - החלקים של השולחן היו שלמים ותקינים למראה עם הרכבתו.
בהוראות ההרכבה לא מצוין סדר ההרכבה הרצוי, אך פעלתי על פי הסדר שנראה היה לי הגיוני. השולחן הורכב (שלושה ברגים ארוכים המתחברים ללוח הזכוכית) והונח לצד השולחן הזהה לו. מיד לאחר הרכבתו נגע השולחן הישן בשולחן החדש. ברגע המגע הזכוכית התנפצה לכל עבר ועפה למרחק של עד כמה מטרים.
הרשת מוכנה להעניק לי זיכוי או החלפה לשולחן אחר שבקטלוג, אך אינה מוכנה להחזיר את כספי בחזרה.
יש לציין כי השולחן (הזכוכית) הרגישה כבדה יותר מזו של השולחן הישן יותר שנמצא כבר בסלוני, אף כי אשת שירות הלקוחות טענה כי הוא זהה.
אין לי שום עניין להמשיך ולקבל מוצרים מרשת זו לאור ההתרחשויות - פעם אחת - התנתקות זכוכית שולחן מבסיסה (שולחן הוחלף בשולחן נוכחי) ופעם שנייה - התנפצות הזכוכית. הרשת מסרבת להחזיר לי את כספי בטענה כי יתכן ונעשה שימוש לא נכון בשולחן. עוד הוסיפה הרשת כי העובדה שכבר למחרת הורכב השולחן מאפשר לי לקבל זיכוי.
האם אוכל לתבוע את כספי בחזרה?
תודה
שלום.
השאלה היא מי נושא באחריות על הרכבת השולחן ? האם יש בינך לבין החנות הסכם כלשהוא ? וחלוקת אחריות על בניית השולחן ?
במידה ותצליח להוכיח כי לא אתה גרמת לשבירת השולחן בהעברתו ובבניתו אזי החנות אחראית על השולחן (כפי שהיא למעשה עושה - ומעוניינת להציע לך שולחן במקום - כלומר היא לוקחת את האחריות על השולחן הגורע שמכרה לך).
במידה והחנות לוקחת אחריות אזי ניתן לקבל שולחן חלופי, זיכוי או ביטול העיסקה.
אם החנות מתעקשת לא לבטל את העסקה ויש באפשרותך להוכיח שלא אתה גרמת לשבירת השולחן - אני מציע לך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולבקש מבית המשפט את ביטולה של העסקה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר