שלום
אני ובעלי רכשנו רהיטים לבית יחד כשבמעמד הקנייה על גבי הקבלה נרשם שמו בלבד באופן שרירותי כי הוא שילם בכרטיס האשראי שלו את התביעה אני הגשתי ורשמתי עליה את שמי בלבד מחוסר ידע .כעת החברה הנתבעת טוענת לביטול התביעה מחמת חוסר יריבות ולטענתה על אף שהיא מניחה שאנו נשואים ומדובר בבעל ואישה לי אין כל קשר לתביעה וזאת רק משום שעל הקבלה נרשם שמו של בעלי ולמרות שאני הייתי בעת הרכישה וניהלתי את המשא ומתן באשר למחיר ואך יצרתי קשר עם החברה בהמשך לשם תיאום התקנה.
האם החברה הנתבעת צודקת? והאם אני יכולה לגשת לבית המשפט ולהובסיף את שמו של בעלי לתביעה או אחרת?
שלום.
השאלה המקדמית היא - מי מתכוון להופיע בבית המשפט ולייצג ?
מי שמופיע בבית המשפט הוא זה שצריך להיות מוצג כתובע. במידה ושניכם נכחתם בחנות בעת הקנייה אני מניח ששניכם יכולים לייצג את תביעתכם.
את יכולה לפנות לבית המשפט (לשופט הדן בתיק) בבקשה מסודרת ולבקש להוסיף שם נוסף כתובע.
במקרה הרע ניתן למחוק את התביעה ולהגיש תביעה חדשה באותו היום עם שמות שניכם (במידה ושניכם רוצים לייצג עצמכם בבית המשפט).
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על התגובה , השאלה היא האם יכול בית המשפט לאור בקשתה של הנתבעת אותה קיבלתי לביתי למחיקת התביעה מאחר והתסיעה הוגשה בשמי ואילו על מסמכי הקנייה רשום בעלי.זה נשמע מגוחך הרי בעל ואישה רוכשים יחד מוצרים שונים וטבעי שהקבלה תהא רשומה על שם אחד מהם ולא על שניהם. האם אני צריכה כעת להוסיף שם לתביעה או לחכות להחלטת בית המשפט בעניין שהרי טרם התקיים דיון בכלל והנתבעת הגישה בקשתה לביטול התיק כי לטענתה אני לא קשורה בכלל לעניין
כיצד את יודעת שהנתבעת ביקשה למחוק את התיק ?
במידה וקיבלת בקשה לתגובה מבית המשפט עליך להשיב תשובה לבקשה ואכן לכתוב כי אתם זוג נשוי, רכשתם את המוצרים יחדיו ואתם תובעים באחד (במקרים רבים מסוג זה בתי המשפט מכירים בזוג נשוי כמקשה אחת) ולכן בית המשפט רשאי לקבוע על פי תגובתך לבקשה כי שמו של בעלך יתווסף לתביעה.
בכל מקרה גם אם יקבע בית המשפט את מחיקת התיק - תוכלי להגיש מחדש את תביעתך בתשלום אגרה מחדש.
שימי לב שיש הבדל (חשוב לשים לב לכך) בין דחיית התביעה ומחיקת התביעה.
מקווה שעזרתי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר