שלום רב, חתמתי על הסכם תפירה אישית עם מעצבת, ע"ס 6700. כבר במדידה הראשונה הבנתי שהיא לא מקצועית, ושום דבר ממה שסגרנו לא נעשה, לא הבדים שביקשתי, לא המידות שלי, לא צבע השמלה, בקיצור כלום. אחרי שהבהרתי לה שאני לא מעוניינת, והיו בינינו אי אלו חילופי דברים שהגיעו לרמה מאוד נמוכה ואני כבר לא מוכנה שביום שלי, היא תלביש אותי. שילמתי לה כבר 1500 ש"ח וכל השאר בצ'קים עתידיים, שאותם היא לא מוכנה בשום פנים ואופן להחזיר לי. אשמח שתרשמי לי מה אני יכולה לעשות במקרה הזה, האם לבטל לה את הצ'קים? כי נאלצתי לסגור שמלה במקום אחר ולשלם סכום לא מבוטל על שמלה נוספת, מכיוון שאין לי כבר זמן. תודה רבה, שלי
שלום.
את מתארת פה מקרה בו חתמתן על הסכם ולטענתך המעצבת לא עומדת בתנאי ההסכם (בדים, מידות, צבע ועוד) ואני מניח שההסכם נעשה על ידי המעצבת ואת רק חתמת על המסמך.
כל צד צריך לעמוד בתנאי ההסכם - היא צריכה לפעול בדיוק על פי הקבוע בהסכם ואת צריכה לשלם.
במידה וצד אחד הפר את התחייבותו אין זה מצדיק כי גם הצד השני יפר את ההתחייבות או במילים אחרות - ביטול הציקים עלול להביא אותך למצב בו ההוצאה לפועל ידפקו על דלתך ויתחילו להוציא לך דברים מהבית (זאת במידה והיא תעביר את השיקים שביטלת להוצאה לפועל - או במקרה יותר גרוע לניכיון שיקים).
במידה והמעצבת לא עמדה בתנאי העיסקה אני מציע לך לכתוב לה מכתב רשמי (בעצמך או באמצעות עו"ד) שהיא לא עמדה בתנאי ההסכם ביניכם (כמובן שתפרטי את הסיבות לכך), תציעי לה סכום מסויים על עוגמת הנפש (ה 1500 ש"ח שכבר שילמת מספיק בהחלט).
אם העניין לא יהיה מקובל עליה - הדרך לביטול חוזה שלא בהסכמה חייב לעבור בבית המשפט ולפיכך תצטרכי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות על מנת שהוא זה שיבטל את ההסכם ביניכם וכך גם תוכלי לקבל פיצוי מהמעצבת על כך שהיא לא עמדה בתנאי העיסקה.
בכל מקרה אני ממש לא מציע לך לבטל את השיקים מחשש של הוצאה לפועל, תביעה בבית המשפט או גברים מפחידים מניכיון שיקים.
במידה ואת מעוניינת בסיוע - ניסוח ושליחת המכתב למעצבת את מוזמנת ליצור עמי קשר.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר