שלום,
ברצוני לדעת האם אני יכול להגיש תביעה נגד סופר על כך שערב יום העצמאות לא הכניסו אותי ומישהו אחר כן נכנס. הסיפור הוא שערב יום העצמאות בדקתי באינטרנט איזה סופר עובד עד מאוחר ומצאתי שיש סופר שעובד עד השעה 22:00 בערב. נסעתי לסופר על מנת לקנות מספר פריטים לערב יום עצמאות. הגעתי לשם בסביבות השעה 20:03 ראיתי שהשומר סוגר את הדלתות. נגשתי אל הדלת שאלתי אותו מדוע הוא סוגר את הדלתות והוא אמר לי שהסניף נסגר, אמרתי לו אבל רשום באינטרנט שאתם עובדים עד השעה 22:00 הוא לא ידע לענות לי, בקשתי שיקרא למנהלת. המנהלת נגשה לדלת ואמרה שהסניף סגור וכנירא שכחו לעדכן את זה באינטרנט את שעת הסגירה, אמרתי לה אבל אני צריך לקנות מספרים פריטים אך היא עדיין סירבה. במהלך השיחה שלי עם המנהלת הגיע זוג צעיר שגם הוא נדהם לגלות שהסניף סגור ואמרו למנהלת שגם הם ראו שבאינרטנט רשום שהסניף פתוח עד 22:00 אך המנהלת גם להם אמרה שהסניף נסגר. לאחר הוויכוח לבסוף המנהלת יסכימה להכניס את האישה בגלל שהיא רצת לקנות "רק לחם". אני בקשתי מהמנהלת להיכנס גם אך הדלת נסגרה לי בפנים והמנהלת אמרה שרק היא נכנסת(תועד במכשיר הסלולרי). התחננתי בפני חבר או בעל של אותה אישה שנכנסה שיתקשר אליה ושיקנה לנו מספר פריטים שהיינו צריכים הוא סירב אך לבסוף הוא הסכים. האישה יצאה מהסופר עם שקיות ומסרה לנו את הפריטים שהיינו צריכים בנוסף כנירא קנת לעצמה עוד משהו חוץ מהלחם כי ראיתי אצלה עוד שקיות. אז אני שואל למה היא כן נכנסה וקנת לי את הפריטים ואני לא יכולתי להכינס ולקנות אותם בעצמי? לכן אני שואל האם ניתן לתבוע את הסופר בגין הפליה על רקע מין(כי אישה נכנסה ואני לא) ו/או גזע ו/או לאום ו/או ארץ מוצא ו/או השקפה כי אני באמת לא יודע למה היא לא יסכימה להכניס אותי ואת האישה כן. הטעיית הצרכן שהם רושמים משהו אחד ובפועל קורה משהו אחר. אני קראתי ספר של פר גבריאלה שלו והפרשנות שלה לחוק איסור הפליה אומר שגם מישהו מוכר מוצרים החוק הזה גם נוגע לו.
ממתין לתושבתכם
תודה מראש
שלום רב,
ככל ומדובר ברשת, ממליצה טרם פניה לערכאה שיפוטית לפנות בכתב אל הנהלת הרשת ואל הנהלת החנות לתאר את השתלשלות האירועים תוך שימת דגש על האפליה ותחושת ההשפלה שחשת, לדרוש התנצלות ופיצוי.
אם לא תצלח דרכך והחנות תסרב לקבל אחריות ניתן לשקול הגשת תביעה כנגדה אולם כתובע יהא עליך להוכיח את תביעתך ולבסס אותה על טיעונים משפטיים ולפיכך אני ממליצה לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ משפטי והערכת סיכויים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר