שלום רב, לפני כשבוע שכרתי רכב למספר שעות בשלמה סיקסט, לקחתי אותו ממש בסגירת הסניף והחזרתי למחרת ב11 בבוקר. הוא היה שרוט מאוד ובדקתי אותו היטב ע"מ שכל דבר ירשם. כאשר החזרתי אותו נאמר לי שקצה המגב האחורי שבור מה שכנראה פספסתי בבדיקה לצערי. נאמר לי במקום שמדובר בסכום קטן אבל הם לא יודעים מהו ולכן חייבו אותי רק בשכירות ועל הנזק יתקשרו אלי כדי לחייב.
היום גיליתי בפירוט האשראי כי כבר באותו יום חויבתי על הנזק בסכום מופקע של 175 שקל. בירור קצר במוסך העלה כי תיקון כזה עולה כ30-40 ש"ח בלבד.
האם יש עילה לפנות לתביעה קטנה, במיוחד לאור העובדה שככל הנראה הנזק כבר היה קודם..
תודה מראש
שלום רחלי
בגדול כן - יש מקום להגיש תביעה בתביעות קטנות אבל יש אבל.
מה וכמה את מוכנה להשקיע מזמנך וכספך על מנת להגיש תביעה על סך של 175 שח כשרק הגשת התביעה תעלה לך 50 שח שלא נדבר על הזמן שתבזבזי בכתיבת תביעה ויצוג עצמי (יום עבודה). כמו כן יתכן כי ההסכם שיש ביניכם קובע סכום מסויים מינימלי של 175 ש"ח על פגיעות קטנות ולכן כדאי לקרוא בעיון את ההסכם.
אם את שואלת אותי - אין טעם לתבוע (לא שווה את כאב הראש וההוצאה הכספית וזאת למרות שאת צודקת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר