שלום רב, הגשתי תביעה נגד צד ב' שגרם לי נזק ע"י שרות לקוי, לתביעות קטנות. הנתבע לא הגיש כתב הגנה ולא נכח במשפט. השופט פסק שהוא אמור לשלם לי סכום מסויים. לדעתי הנתבע יגיש ביטול פסק דין(לכן הוא מלכתחילה לא הופיע). האם עליי לנקוט בצעד כלשהו כעת? הפסק דין ניתן היום.אני מתכוונת אם אני צריכה ללכת להוצאה לפועל לפני שהוא יגיש בקשה לביטול או שעליי פשוט להמתין? כ"כ הרבה חוקים, איך אתם זוכרים הכל:)) תודה. ןאם הוא יגיש בקשה לביטול פסק דין, אז מה אח"כ? יהיה משפט חוזר או מה?
לילה טוב,
אכן ישנם חוקים רבים ותקנות המסדירות את הפרוצדורות וההליכים בבתי המשפט ולא קל לזכור ולהתמצא בכולם, בטח לא לאדם שאינו עורך דין ו/או שופט.
לגופו של עניין,
טרם הגשת פסק הדין להוצאה לפועל עליך להמתין עד שיהפוך לחלוט, היינו עד שמניין הימים במסגרתם ניתן היה לערער עליו יחלוף.
הצד שכנגדו ניתן פס"ד בהעדר הגנה עשוי להגיש בקשה לביהמ"ש לביטול פסק הדין זאת בהנחה שלא יערער עליו.
בקשתו תשלח אליך ויינתן לך זמן להגיב עליה. יקבע מועד לדיון בו כל צד יטען את טענותיו - הוא למה לבטל ואת למה לא.
יהא עליך לשכנע את ביהמ,ש שכתב התביעה והזימון לדין הומצאו כדבעי (אני מקווה שיש לך אישור מסירה) ושלאור היכרותך עם הצד השני זו חלק מטקטיקה וניסיון לחמוק מביצוע פסה"ד.
מאחלת לך הצלחה ואכיפה קלה ומהירה של פסק הדין.
אני כאן אם ברצונך לקבל הבהרות נוספות ו'או כשיהיו התפתחויות חס ושלום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר