כאשר חתמתי את החוזה התחייבתי לשלם 23 ש"ח על השירות, עברתי דירה (והדואר נשלח לדירה הקודמת) ולאחר זמן מה גיליתי שהעלו לי את הסכום ל 45 ש"ח ללא אישור טלפוני שלי. כשהתקשרתי נאמר לי ששלחו לי זאת בדואר אך כנראה שלדירה הקודמת. ביקשתי שינתקו אותי , הציעו לי מבצעים אך אמרתי שאני לא רוצה לעשות עם חברה כזו עסקים ועוברת לחברה אחרת. היום לאחר שנה וחודשיים אני מגלה שאני עדיין מחוייבת בתשלום. בשיחתי עם נציג נטען שבשיחה האחרונה אמרתי להם שאני אשוב על זה ולא ביקשתי ניתוק סופי. אין לי הוכחה אחרת- אני טוענת שביקשתי ניתוק. כשדיברתי היום עם הנציג הוא נזפ בי שלא הסתכלתי על פירוט כרטיס האשראי אך אין זה באחריותי לעשות זאת ! זו אחריות החברה! זה מילה שלי נגד שלהם. הם רואים שלא השתמשתי בשירות שלהם בשנה שחלפה. האם אני יכולה לדרוש את כספי חזרה? בנוסף מה החוק לגבי העלאת הסכום (שינוי תנאי חוזה) ללא אישור שלי?
שלום רב,
אכן יש בעייתיות בהוכחת טענתך לפיה הודעת על רצונך להתנתק לפני כשעה יחד עם זאת מאחר ואני מאמינה לך, ממליצה לפנות בכתב אל החברה לתאר את השתלשלות העניינים ולדרוש את הניתוק וקבלת כספך שנגבה לאחר מתן הודעת הניתוק.
לצערי העובדה שרק לאחר שנה גילית את המשך החיוב היא אכן טענה העומדת נגדך שכן חלה עליך אחריות למזער את הנזק ולוודא שאכן הודעת הביטול התקבלה.
האחריות היא אמנם של החברה לנהוג כחברה סבירה ולהפסיק החיוב אך האחריות היא גם שלך לוודא שבקשתך התקבלה.
נסי לנהל מו"מ על גובה ההחזר ולהעביר האחריות אליהם - נסי להוכיח שעברת ספק והציגי ראיות לתשלום נוסף.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר