שלום רב,
ברצוני לפנות בבקשת עזרה בעקבות מה שנראה כנפילתי בהונאה מתוחכמת.
לפני כשבוע נתקלתי במודעה באינטרנט המפרסמת קופון הנחה למגפי UGG האוסטרליים.
מיד לאחר הרכישה חיפשתי ליצור קשר עם נציגי האתר בכדי לשמוע פרטים אודות מועד המשלוח של המגפיים אותם רכשתי. לאחר יומיים מאומצים בהם ניסיתי ליצור קשר עם מי מנציגי האתר בכל דרך אפשרית ובלא הצלחה, הבנתי כי "משהו מסריח".
שיטוט קצרצר באינטרנט הוביל אותי למצוא מאות תלונות של לקוחות קודמים המשתפים בדבר הונאה אליה נפלו: ההזמנה בוצעה אך המוצר מעולם לא הגיע, או לחלופין הגיע פגום/מזויף. כמובן שאיש מהם לא זכה לראות אגורה שחוקה ממיטב כספו ששילם.
הבנתי שגם אני נמנית על אותם לקוחות תמימים שהונו ולכן החלטתי מיידית לבטל את רכישתי (לפי תקנון האתר עצמו ולחוק הגנת הצרכן טרם עברו 14 ימים ממועד ביצוע העסקה). אך הפלא ופלא, שוב בלתי אפשרי להשיג את מי מנציגי האתר. אף על פי כן פניתי בכתב מספר פעמים באמצעות כתובת המייל של חברת קרוקודיל ובה הודעתי כי אני מודיעה בזאת על ביטול העסקה. גם הפעם מיותר לציין שאיש לא חזר אלי או התייחס לפנייתי. במקביל אבקש לציין שאף פניתי לחברת האשראי שלי בבקשה לבטל לאלתר את העיסקה הספציפית הזו אולם נעניתי בשלילה מאחר שביטול יבוצע רק במידה והיה "כשל בתמורה".
אני משערת שבעבר יתכן ולקוחות אחרים כבר פנו אליכם עם תלונות דומות. מעמותת 'אמון הציבור' הבנתי כי כנראה שמדובר בנוכלים אשר מפרסמים קופונים אינטרנטיים שונים לאורך כמה שנים ממספר אתרים.
בחיפוש מהיר דרך אתר גוגל ניתן למצוא אינספור תלונות של צרכנים שהונו ע"י חברת קרוקודיל.
אני מפצירה בכם לשתף עמי פעולה ולעשות צדק עם מאות ואלפי רוכשים נוספים.
אשמח להיות עמכם בקשר ולסייע בכל דרך שבה תמצאו לנכון.
שלום נועה.
אשמח לסייע לך וללקוחות האחרים.
תחילה אמליץ לך ולכל הלקוחות האחרים, לפנות לחברת כרטיסי האשראי ולבטל את העסקה לאלתר. בהחלט יש פה כשל בתמורה ואת יכולה להוכיח את כל טענותיך באמצעות המכתב מאמון הציבור והמשובים האחרים שברשת.
בכל מקרה חברת כרטיסי האשראי מחוייבת על פי חוק כרטיסי החיוב, התשמ"ו 1986 לבטל את העסקה.
את מוזמנת לפנות אליי ואשמח לסייע.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר