שלום רב
הגשתי תביעה נגד מוסד לימודים על דמי X שגבו ממני בעקבות פרסום שגוי של מידע באתר שלהם. פניתי אליהם לפני כן המון פעמים בכתב ובע"פ ולא עזר. הוספתי עגמת נפש של כמה מאות שקלים, כסכום שהיו חייבים לי.
אחרי התביעה התקשרו והציעו שיחזירו ואמחק התביעה. סירבתי כי גזל ממני כבר שעות רבות מאוד ומדוע אוותר על עגמת נפש.
החזריו דמי X בכל זאת ועם זאת שלחו כתב הגנה 3 עמודים ובו מכחישים כמעט כל דבר שכתבתי (יש לי הוכחות על הכל, כולל הכל - הקלטות, צילומי מסך, צילומי סרטוני וידאו של המסך וכו') וכותבים דברים שאינם נכונים וגם אינם קשורים.
אני מתכנן לכתוב כתב תשובה ובנוסף שאלתי היא:
האם הגיוני וראוי לבקש להעלות את גובה פיצוי עגמת הנפש בשל התנהלות הנתבעת, שמחד מודה בטעותה (ע"י מעשיה - החזרת הסכום ועדכון האתר וכך גם כתבה) ומנגד משתלחת בדברים עקיפים שגם אינם נכונים. הרי "העינוי" בהתקשרות שנגרם לי לפני המשפט, ממשיך עתה ואני סבור שהסכום שביקשתי קטן מדי ובמיוחד לאור התנהלות הנתבעת.
אשמח ליעוץ,
בתודה רבה
שלום יעקב.
בדר"כ לא נהוג לבקש הגדלת פיצוי על עוגמת נפש בכתב התשובה והאמת שאני לא ממש מבין למה להגיש כתב תשובה. הרי ברור שבכתב ההגנה הצד השני יכחיש את הכל וישקר. ככה נהוג ומקובל לעשות. ביום הדיון עליך להביא את כל ההוכחות והמסמכים להוכחת טענותיך - ובמידה ותצליח לשכנע את בית המשפט כל השקרים של הנתבעים לא יעמדו להם.
כמה תבעת פיצוי עוגמת נפש ?
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הסכום שגזלו הוא 360 ש"ח. ביקשתי להחזיר את זה + 360 עגמת נפש.
ספרתי (ויש לי כל ההוכחות) - 28 מכתבים החלפתי עם הנתבעת וחצי שעה של שיחות מוקלטות בטלפון. אני חושב שזה שוה הרבה יותר, אבל חששתי לבקש הרבה כי קראתי מאמר על הזהירות שיש לנקוט.
כתבתי כתב תשובה בן 4 עמודים בו אני סותר את רוב טענות ההגנה בצירוף הוכחות - 12 מכתבים וצילומי מסך. הייתכן שביהמ"ש יראה בזה הגזמה והארכת יתר מצדי?
ידוע לי שיש רק 20 ד' בדיון ואני רוצה לרסק את כל השקרים לפני שאני נכנס לדיון.כך השופט כבר יגבש דעה לפני כן.
כתבתי שאני מבקש שביה"ד יראה בהגנה - הגנת סרק ויחייבה בפיצוי לדוגמא, אך לא ציינתי סכום. האם זה בסדר?
לא יודע אם לבקש מראש הגדלת הסכום, או פיצוי לדוגמא על סרק או לבקש בע"פ ביום הדיון או לבקש זאת בהוצאות משפט.
תודה רבה על תשובתך ואשמח למענה נוסף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר