שלום רב,
אני שוכרת דירה בכרמיאל. בתאריך 20.11.2012 (יום שלישי) בשעות הערב כשרציתי להכין ארוחה שמתי לב שאין לי גז. ירדתי לתא גז בבלוק וראיתי שהמונה שלי הורד לגמרי. לא היה למי לפנות באותם שעות, אך בתא הקולי נאמר שאין חוב על מס הצרכן שלי. יום למחורת על הבוקר פניתי לפזגז והם אמרו שהמונה הורד כי בעל הדירה ביקש לבטל גז בדירה זו. כמובן שזה היה שקר ובעל הדירה כלל לא דיבר עם פזגז. לאחר בירור הם הודיעו לי שהמונה הורד כי לא הייתה לי בדיקה תקופתית כבר כמה שנים וכל פעם כנציג שלהם הגיע לדירה, איש לא פתח. גם זה היה שקר כי השנה ביולי 2012, הייתה לנו בדיקה והיה לי אישור על כך מהנציג שבדק. פזגז אמרו שעד שלא יקבלו את האישור בפקס אין להם מה לעשות כי אצלם לא מופיעה שבוצע בדיקה. באותו היום לא הייתי בבית כל היום ולא היה לי איך לשלוח להם פקס. ביום חמישי שלחתי את הפקס והם מבלי לשאול אותי שלחו נציג לחיבור גז בכלל בשעות שלא הייתי בבית ולכן הם לא חיברו. כשהתקשרתי שוב הם טענו שחייב שיהיה מישהו בבית כדי למנוע דליפות ואמרו שרק בשבוע הבא אפשר יהיה לחבר כי זה כבר סופ"ש. לאחר מריבה איתם בטלפון הם פשוט מחקו את המנוי של הדירה שלי בכלל בלי לקבל על כך אישור של בעל הדירה. בקיצור כבר יום ראשון ואני עדין בלי גז והפעם הם טוענים שבגלל שמחקו את המנוי יש פרוצדורה של חיבור מחדש ואין אפשרות שהיום יחברו אותי. וכדי שיחברו אני יאלץ או לפספס לימודים או לפספס עבודה כי שעות הפעילות שלהם מוגבלות ולא תואמות לזמן הפנוי שלי. אני כועסת וזועמת. שכבר כמעט שבוע אני אוכלת סנדוויצים ובורקסים. ואף אחד לא מנסה לפתור לי את הבעיה. אני רוצה לדעת האם יש לי אפשרות לתבוע את החברת פזגז על העוגמת נפש הרבה שניגרמה לי עם כל העצבים האלה. ואם כן לאן אני אמורה לפנות והאם אני צריכה עורך דין ובכלל מה עושים במיקרים כאלה. אני לא מאמינה שחברה שמספקת שירות כה בסיסי יכולה לעשות טעויות כאלה ולצאת מזה נקי.
תודה מראש על היעוץ,
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
יוליה
יוליה שלום
אני מבין את התסכול הרב אך לצערי תביעה בגין עוגמת נפש לא תעזור פה. בתי המשפט אינם פוסקים סכומים גבוהים על עוגמת נפש ובוודאי לא היית רותה להגיש תביעה, להפסיד עוד יום עבודה או לימודים, להגיע לבית המשפט ובסוף לקבל 50 ש"ח עוגמת נפש. כן זה מה שבית משפט יפסוק אם בכלל.
נדמה שהסתבכת לגמרי עם חברת הגז.
אני מציע לך לבקש מבעל הבית לפנות לפזגז או אולי לחברה מתחרה אחרת ולבקש שיתקינו בלון גז בדירתך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
יוליה שלום
שמי אופק משה ואני מנהל את מחלקת פניות הציבור בחברת פזגז, בראש ובראשונה תודה על פנייתך זו, צר לי על תחושותיף כפי שבאו לידי ביטוי בפנייתך זו.
טרם אבדוק את פנייתך אני מבקש לציין כי חברת פזגז כפופה להוראות חוק משק הגז הקובעות כי על החברה מוטלת האחריות לבצע בדיקת בטיחות תקופתית מדי 5 שנים בבית הלקוח ולא עליה לנתק את הלקוח ולהפסיק את אספקת הגז לביתו.
לפיכך שולחת חברתנו ללקוח שמועד הבדיקה התקופתית שלו מתקרב מספר התראות, הראשון באמצעות חשבון הגז, באמצעות הודעה על דלת הדירה ובאמצעות שיחת טלפון מוקלטת לבית הלקוח. כל זאת בכדי להימנע מלהגיע למצב של ניתוק.
רק במידה והלקוח לא נענה לפניות החברה ונאות לתאם מועד לביצוע הבדיקה תאלץ החברה לנתקו ואולם גם לאחר שניתקה אותו היא משאירה לו הודעה על דלת דירתו עם מספר טלפון לתאום ביקור טכנאי לביצוע בדיקה וחיבור מחדש של מערכת הגז.
אשמח לבדוק מה ארע במקרה שלכם, אבקש שתצרו עימי קשר בדרך הנוחה לכם:
1. באמצעות המייל - ofekm@pazpas.co.il
2. באמצעות הפקס - 153-3-9688024
3. באמצעות הטלפון - 03-9688024
לשירותך בכל עת!
אופק משה
מנהל פניות הציבור פזגז
תודה לך על התגובה המהירה והסיוע בעניין.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר