שלום,
לפני כ 3 שבועות רכשתי מכשיר חדש מרשת אורנג בנקודת מכירה בקניון.. במעמד הרכישה חתמתי על מסמכים אך לא קיבלתי חוזה כלשהו.. לאחר כשבוע קיבלתי הודעת פרסום מאורנג orange timeוחשבתי שמדובר בטעות , לכן לא ייחסתי לכך חשיבות ולא יצרתי עימם כל קשר..
יומיים לאחר מכן קיבלתי עוד הודעה כתובה למכשיר ואז כבר התקשרתי להתלונן...
נאמר לי ש "כניראה" במעמד העיסקה חתמתי על קבלת דבר פרסום ..
ואילו מנגד ,לי לא נאמר כל דבר על כך במעמד העיסקה (וכן החוזה לא נמצא אצלי כך שאינני יכול לדעת על מה כביכול חתמתי..).
אורנג הציעו לי פיצוי סמלי . אבל מקריאת החוק על שליחת דבר פרסום אני מבין שהיה עליהם לשאול אותי בצורה מפורשת אם אני מעוניין בתכנים אלו, או לא- ומאחר ושאלה כזו לא נשאלה ,אני פונה אליכם לבקשת עזרה..
חשוב!! אני חייב לציין שמאז שהתרעתי בפניהם על כך שהם עברו על החוק ושאינני מעוניין בהודעות ,הם לא שולחים אלי דברי פרסום....
השאלה היא האם יש לי עילה לתבוע בגין 2 ההודעות שקיבלתי מהם ללא אישור מפורש? ( כשרק לאחר הפעם השנייה יצרתי איתם קשר וביקשתי להפסיק..האם זה יכול לשמש נגדי?)
כמה מסורבל זה? האם זה מתבצע דרך תביעות קטנות.? או בביהמ"ש השלום?
או שאתם ממליצים להסתפק בפיצוי סמלי?
בוקר טוב,
בנסיבות שתארת לי ממליצה לך להסתפק בפיצוי הסמלי ולשחרר .
הנסיבות בהן צרכן זכאי לפיצוי בגין קבלת דבר דואר פרסומי מבלי שנתן את הסכמתו לכך הינן חריגות וקיצוניות יותר.
אכן הצדק עימך שבמעמד החתימה על המוכר היה להפנות את תשומת ליבך למתן הסכמתך לקבלת הודעות פרסומיות אך מאידך היה עליך לקרוא ולעיין במסמך טרם חתימה עליו.
כך שהעניין מתאזן ואף הגיע לסיומו מיד כשהתרעת על כך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר