שלום
אני עובד כעצמאי בתחום הגישור.
ללא קשר להיותי מגשר,ישנם מס' בעלי עסקים המעוניינים שאני אייצג אותם בפני בית המשפט לתביעות קטנות, הן כתובעים ובעיקר כנתבעים - האם זה אפשרי / חוקי?
אני כמובן יוציא להם חשבונית מס כדין עבור השכר שיקבע.
אני לא עו"ד.
תודה
ערב טוב,
סעיף 63 לחוק בתי משפט קובע כדלהלן :
"יכול אדם, באישור בית המשפט לתביעות קטנות, לייצג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות, אם בעל הדין ייפה את כוחו לכך וייפוי הכוח הוגש לבית המשפט לתביעות קטנות;
אין לייצג אדם לפי סעיף קטן זה -
(1) אם המייצג עוסק בייצוג בדרך קבע;
(2) אם הייצוג נעשה במהלך הרגיל של עסקיו של המייצג;
(3) אם הייצוג נעשה בתמורה. "
כלומר לפי החוק אם הינך מקבל תמורה כספית לכך אינך רשאי לייצג.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אם כך גברתי, בתי המשפט בארץ ומידי יום ביומו עוברים על המגבלות הנ"ל, שהרי ישנם בעלי תפקידים בחברות התקשורת, הביטוח, המזון וכדומה, שזהו תפקידם בחברה, "לייצג בתביעות קטנות". הם מייצגים בדרך קבע, זאת עבודתם ומקבלים עבורה תמורה - מדוע לדעתך להם מותר ולי כאזרח מן השורה, אסור?
אני מכיר כאלה אישית ובאופן וודאי יודע שאין הם מבקשים את רשות בית המשפט מראש ואין בידם שום ייפוי כח מטעם בעל העסק אותו הם מייצגים.
מה שונה בעל עסק לרהיטים או אחר המבקש לא לבזבז זמנו היקר על תביעה של 1000 ש"ח ומבקש לשלוח נציג מטעמו, לזה שהוא בעליו של חברה מן החברות שלעיל?
תודה רבה על התשובה
אבנר
בוקר טוב,
אלו הן הוראות החוק וטרונויותיך מוכרות לי מחיי היום יום בבתי המשפט.
תוכל להגיש בקשה לייצוג ולקבל אישור מביהמ"ש לייצג. כך אגב עושות כל החברות הגדולות שציינת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר