שלום רב ,
אני תובעת בגין נזק בכביש בתוך העיר את העירייה וזו מגלגלת את האחריות על משרד השיכון (שעדיין כביכול במועד קרות האירוע ) הכביש היה באחריותה ...השאלה האם מותר למשרד השיכון להיות מיוצגים בדיון בתביעות קטנות על ידי מתמחים ...לפני מספר ימים היה הליך גישור בו הגיעו לייצג את המשרד השיכון 2 מתמחים ואני מרגישה שאין שיוויון ... אני יודעת שיש פסיקה בנושא פס"ד הוט נגד נורית דהן השאלה כיצד אוכפים זאת והאם יתכן שמשרד השיכון יכול לקבל היתר להיות מיוצג ?? תודה
שלום דניאלה
הכלל קובע כי אסור לעורכי דין או מתמחים לייצג בבית המשפט לתביעות קטנות, אך יש יוצא מן הכלל וזאת כאשר בית המשפט מאשר. במילים אחרות ב 99.99% מהמקרים עורכי דין או מתמחים לא מייצגים בבית המשפט לתביעות קטנות.
לעניין פסק הדין שציינת - אני לא יודע האם קראת את פסק הדין אך בהחלט פסק הדין לא מתיר לצדדים להיות מיוצגים על ידי עו"ד.
המקרה שהבאת פה הוא מקרה פרטי של מתמחה העובד אצלם בשירות לקוחות והוא לא חלק מהגוף המשפטי.
יתר על כן - פסק הדין לא משמש תקדין, פוגע במהות החוק ואני בטוח שלא יקרה שוב כאשר יבחן בשנית. אי מאמין כי אילו היו מגישים ערעור על החלטת השופט בתיק - הערעור היה מתקבל.
שימוש בעורכי דין או מתמחים מוציא לגמרי מאיזון את כל רעיון התביעות הקטנות ומרוקן אותו בתוכן.
ולכן גם למשרד השיכון או לעירייה אסור להיות מיוצגים על ידי עו"ד או מתמחה ואת זכאית לבקש לפסול אותם.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר