שלום,
יש לי כמה שאלות בבקשה :
1) אם רשת מכוני כושר מוכרת בה אני מנוי, שלחה לי במשך תקופת המנוי(כשלוש וחצי שנים) הודעות SMS פרסומיות מבלי שאישרתי לה, האם זה עבירה על חוק הספאם ואני יכול לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות?
2) על מנת לספק הוכחה לSMS-ים רבים שקבלתי מהם, קיבלתי ממספרים שונים SMSים רבים למכשיר האייפון שלי כולם מאותו רשת מכוני כושר מוכרת, האם צילום מסך של האייפון שלי מהווה הוכחה מספיקה לבית המשפט?
3)
במידה ובחרתי לתבוע, האם מותר במקביל לתביעה, "לאיים" על אותו מכון כושר,כאמצעי להפעלת לחץ, שאם אני לא יבוא על הסדר שנוח, אני אפרסם את הדבר בכלי התקשורת, אנסה לגבש תביעה יצוגית בנושא, ואפנה לגופים רלוונטים בנוגע עקב העבירה מאחר וזה מהווה גם עבירה פלילית ?
או אסור לי להפעיל עליהם כזה לחץ
4)
על מנת להיות בטוח, בחוזים של אותו חדר כושר, החדר כושר מבקש אישור לשלוח פרסומות אלקטרוניות, אך מבקש "למחוק את המיותר", כלומר, מאשר/לא מאשר
אם לא סימנתי כלום, האם מותר להם לשלוח לי פרסומות ואין בעצם קייס ?
5) כרגע אותו מכון כושר מסרב לשלוח לי את כל החוזים שבקשתי, האם ניתן להגיש תביעה גם בלי החוזים? אני לא זוכר אם אישרתי בחוזה או לא.
6) חייב לציין, אותו חדר כושר פגע בי מאוד מבחינה שירותית ולכן אני רוצה לתבוע אותם.
שלום אזרח טוב
אתחיל מהסוף ואומר שאני מבין שאתה רוצה "לנקום" בחדר כושר - אבל אני לא בטוח שזו הדרך.
תראה בגדול התשובה לכל שאלותיך היא חיובית - כלומר באופן עקרוני אתה יכול לתבוע את חדר הכושר ולהציג הוכחות כפי שציינת אבל ...
בית המשפט יצפה ממך קודם לפנות אל חדר הכושר ולבקש מהם להסיר את הפירסום, ורק אם יש לך הוכחה שביקשת מהם (באמצעות מכתב או מייל) והם לא הסירו ... רק אז בית המשפט יתן לך סעד.
לעניין "האיום" - אני מציע לך שלא לאיים במכתב בעצמך - יש דרך לעשות זאת אך היא צריכה להיות עדינה ומנוסחת בצורה מסויימת כך שהדברים לא התפרשו כאיום. מכתב מאיים כמוהו כאיום רגיל ואפשר להגיש כנגדך תלונה במשטרה.
אני מציע לך לפנות לייעוץ משפטי בטרם אתה "נכנס" במכון כושר.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום,
אני מנוי לתקופה של למעלה משלוש שנים ופעמיים חדשת את המנוי.
1)בשנתיים הראשונות המכון כושר כתב חוזה ש"חתימה על החוזה מאשר למכון כושר לשלוח פרסומות וכו'" כלומר אין אפשרות לסרב - האם יש לי עילה לתביעה? אין זה סעיף מקפח המכריח את המנויים לקבל פרסומות?
2)בחוזה החדש לפני שנה וחצי נדרש מבעל מנוי "למחוק את המיותר: מסכים/לא מסכים לקבלת פרסומות" אני לא סימנתי כלום, אך גם לא אישרתי. - אני לא מאמין, שאם אני לא מוחק שאני מסרב לקבל אז זה מקנה להם זכות לשלוח לי פרסומות.
3)מעולם לא בקשתי מהחדר כושר להוריד את הפרסומות בכתב ונשלחו לי עשרות פרסומות, האם זה מונע מבית המשפט לתת לי פיצוי?
כמובן שאוכל לטעון שבקשתי בעל פה מהנציגים בחדר כושר והם התעלמו מבקשתי.
נדמה לי שעניתי על שאלותיך במישרין או במשתמע.
במידה ואתה רוצה ייעוץ נוסף וספציפי - אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני כדי שאסביר לך בטלפון למה אני לא ממליץ לך לתבוע.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר