שלום
הוגשה עליי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בנוגע להפרת חוזה.
מה שקרה בדיוק:
(לא אציין בידיוק את שם התובע ואת שם החברה שלו, ואציג את שמו בשם התובע).
התובע הנ׳ל נותן שירותי קורס. בזמנו מעל שנה הוחתמתי ע׳י התובע בחוזה שהיני חייב לעשות את הקורס. על החוזה עצמו רשום בכתב יד של החתים להלן התובע - ״רוצה לבטל/לדחות ללא תשלום״.
התובע טוען שאני מפר תנאי חוזה, לאור מה שרשום על החוזה בכתב ידו של התובע. התובע טוען כי מה שרשם את הדבר הנ׳ל זה לא התובע אלא פקידה בחברה.
השתלשלות ארועים:(לפי תאריכים)
1. נובמבר 2010- חתימה על החוזה
2. מרץ 2011- תאריך תחילת הקורס וסירוב להגיע אליו.
3. ממרץ 2011 ועד ינואר 2012 מאויים ע׳י התובע באימויי תביעה שאם לא אשלם על הקורס יוגשה נגדי תביעה.
4. מאי 2012- הגשת תביעה ע״י התובע, חיוב הוצעה לפועל.
5. יוני 2012- הגשת התנגדות להוצאה לפועל, כעבור שבועיים התקבלה+ זימון לדיון.
6. ספטמבר 2012- דיון בבית המשפט לתביעות קטנות, בנושא זה הרחיב קצת- במהלך המשפט, כבוד השופטת הרימה את זעמייה על התובעים בטענה על מה שרשום על החוזה בכתב יד. ואמרה שזו עבירה על החוק מאחר ומדובר בכפייה, וביקשה דיון נוסף עם מנכ׳ל החברה התובעת.
נובמבר 2012- קבלת מכתב מבית המשפט לגבי דיון נוסף באפריל 2013.
כל הכתוב בהשתלשלות ארועים נענה ע׳ל ידיי בטענה על מה שרשום על החוזה בכתב יד. ולמרות זאת התובע החליט להתעלם ולהמשיך בתביעה.
האם אני צריך לשלם לתובע?
האם אני צריך ייצוג עורך דין?
האם אני צודק?
שלום.
אני מקווה שהבנתי את הדברים שכתבת...
בתביעות קטנות חל איסור על ייצוג על ידי עו"ד ולכן אינך יכול להעזר בשירותי עו"ד לייצוג, אך בוודאי ורצוי להתייעץ עם עו"ד בעניינים משפטיים וגם בתביעות קטנות.
על פי מה שאתה מספר השופט נוטה לפסוק לטובתך ולכן למה אתה תשלם ?
אם כבר הם ישלמו לך פיצויים ועוגמת נפש.
בכל מקרה במידה ויש ביניכם הסכם כפי שציינת החברה ומנכל החברה מחוייבים לבטל את החוזה ביניכם ללא תשלום או קנס.
בהצלחה.
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
החברה המגישה את תביעה הגישה את התביעה ע׳י עורכי הדין שלה. ועפ׳י שרשמת חל איסור על ייצוג עורכי דין.
מנהל החברה אפילו לא חושב להגיע לדיונים.
במקרה ובית המשפט ייראה לנכון שאני צודק ויפסוק לטובתי, מה סכום התביעה שאני יוכל לתבוע מהתובעים? ( פחות או יותר, אני יודע שאין תשובה מדוייקת)..
שלום.
זה כבר די תלוי בשופט ובכתב ההגנה שהגשת ובדברים שכתבת שם.
אני צריך לראות את כל המסמכים ... כתב תביעה כתב הגנה פרוטוקול הדיון ועוד כדי לדעת במדויק.
בכל מקרה אם לא ביקשת פיצוי בכתב ההגנה זה לא תלוי בך או ברצונותיך ותלוי אך ורק בשופט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר