בס"ד
שלום.
ברצוני לדעת מס' דברים בקשר לתביעות קטנות.
1. מה גובה הסכום המינימאלי והמקסימלי, המושת על החייב בתביעות קוטנות ע"י בית המשפט?
2. האם זה מבוסס על גובה ההפסד של התובע? והאם השופט מוסיף גם על גובה ההפסד הנלווה, כגון על עוגמת נפש, על הפסד ימי עבודה, ו/או על נזקים שנגרמו כתוצאה ממקרה התביעה וכדו'...
3. האם אני יכולה לנסח במילותי את כתב התביעה? או נדרשת תביעה בנוסחים של מונחים ומושגים משפטיים בלבד?
לדוגמה לתביעה על נזק שגרמו בזק,
ו/או תביעה כנגד חברות שמוכרות מוצרים דרך הטלפון, ולמרות סירוב הצרכן שולחות את המוצרים, ולמרות סירוב קבלתם מידי השליח והחזרת החבילות כלעומת שבאו ע"י השלח, החברות גובות את מלוא המחיר, שמתבטא לפעמים באלפי שקלים. ורק מבטיחות שיבדקו את התלונה.
ו/או תביעה נגד שוכרי דירה שהפרו חוזה ולא שילמו על 3 וחצי חודשי שכירות. = הלוואה של מעל 500 ש"ח שביקש השוכר לנסיעות והבטיח שיחזיר ולא החזיר, וכן כ-2000 ש"ח מים. וכ-1700 חשמל וגם ארנונה שעדיין לא ידוע כמה הסכום. בנוסף לנזקים לדירה. הם נכנסו לדירה לאחר שיפוץ מסיבי כולל ריצוף והחלפת גג הרעפים. ועתה הנזקים באריחי הקרמיקה. ושבירת שיש המטבח, מה שגרם להרס ארון המטבח. וכן שבירת מוצרים סניטריים ועוד.
לכן אני רוצה לדעת מה התהליך בתביעות קטנות, ואני מבקשת מענה לשאלותי בתחילת פנייתי זו.
תודה בתא-ל
שלום בת-אל
כל המידע שאת מבקשת לשאול מצוי באינטרנט וכל מה שאת צריכה לעשות זה להקיש "תביעות קטנות" במנועי החיפוש.
לשאלותיך - כל מה שאת מתארת בהחלט יש מקום להגשת תביעות בבית המשפט.
גובה הפיצויים בתביעות קטנות עד 32,700 ש"ח (ולכן המינימום 1 ש"ח).
השופט שופט וקובע בהתאם למה שאת מציגה לו בבית המשפט ואם לא תבקשי בכתב תביעתך עוגמת נפש - לא תקבלי פיצוי על עוגמת נפש..
בדרך כלל כתב התביעה צריך לכלול את הנזק הישיר שנגרם לך + הנזק העקיף + ההוצאות הנלוות + עוגמת הנפש וכל זה צריך להגיע עד לתיקרה של 32,700 ש"ח.
את בהחלט יכולה לנסח את כתב תביעתך במילותיך ואינך צריכה להשתמש במונחים משפטיים. יחד עם זאת, כמו שאת לא מתקנת בעצמך את רכבך כאשר יש תקלה אלא מכניסה אותו למוסך או אינך מתקנת את מכונת הכביסה בעצמך אלא מזמינה טכנאי כך גם כאן. אני חושב שעניינים משפטיים מצריכים ייעוץ משפטי.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך.
במידה ואת צריכה ייעוץ או סיוע משפטי את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר