שלום רב,
נתתי את הסמארטפון שלי לעידכון גרסא (כדי שיתמוך בעיברית) לחנות שמתמחה בתיקונים.
חוץ מעיניין עדכון גירסאת התוכנה במכשיר, המכשיר שנתתי היה (ובתקווה שעדיין) תקין לחלוטין. המכשיר נמצא אצלהם כבר חודש ימים ונכון לכתיבת שורות אלו, עדיין לא תוקן. כל פעם שאני מתקשרת אליהם הם עונים לי את אותה תשובה - "זה מסובך, זה יקח זמן, נתקשר אלייך שזה יהיה מוכן" המכשיר הזה עבר עידכוני גירסא כבר פעמיים במעבדות שונות וזה לקח מקסימום יומיים עד שהמכשיר חזר אליי. יש לציין שהטכנאי התקשר אליי יום או יומיים אחרי שנתתי את המכשיר לתיקון ואמר שיקחו כמה ימים (דגש על כמה ימים) עד לתיקון המכשיר.
השאלה שלי היא האם אפשר לדרוש מהם את המכשיר במצב שהוא עכשיו מבלי לשלם להם? האם אפשר לעשות הליך משפטי כלשהו כדי לזרז אותם לתקן אותו? האם יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו? ומה אני עושה אם הם הרסו לי את המכשיר?
תודה מראש על הייעוץ,
אנה.
שלום אנה.
אתחיל ואומר שאם מקרה כזה היה נדון בבית המשפט - לא רק שהתיקון היה חינם אלא סביר להניח שהשופט היה מחייב אותם לשלם לך פיצויים נוספים על עוגמת נפש ועוד.
הדרך לדרוש מהם לקבל את המכשיר בלי לשלם זה או באמצעות מכתב (בעצמך או באמצעות עו"ד) או להגיש תביעה בעניין בבית המשפט כדי שבית המשפט יכפה עליהם. להערכתי (ואני כמובן לא יודע) הם הרסו את המכשיר ועכשיו הם מנסים למצוא דרך להתחמק מאחריות. עדכון גירסא לוקח לכול היותר כמה שעות ולכן לא ברור לי למה הם מחזיקים את המכשיר כל כך הרבה זמן.
כמו שכתבתי - אני מציע לך לפנות אליהם במיידי באמצעות מכתב (עדיף מעו"ד) להעמיד אותם על רשלנותם ולתבוע את המכשיר + שידרוגו + פיצויים על התנהלותם.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עו"ד איציקובסקי תודה רבה על תשובתך.
הייתי אתמול בערב בחנות שבה מסרתי את הטלפון, והעובד שהיה שם התקשר למנהל ולטכנאי ושניהם אמרו לו שהטלפון לא נדלק!
הם שאלו אותי אם הטלפון היה תקין כשמסרתי אותו ועניתי להם שטלפון היה תקין לחלוטין והם לא היו צריכים לתקן אותו, אלא רק לעדכן לו גירסא עם עברית.
הם אמרו לי שהיום הם יחזירו לי את הטלפון שעכשיו כבר לא שווה כלום!!
השאלה שלי היא, איך אני מוכיחה שנתתי להם טלפון תקין? ודבר שני, האם שווה לי לתבוע אותם (בהתחשב בעלויות של הוצאות משפט, שכר לעו"ד וימי חופש שלי, לעומת עלות הטלפון שלי)?
שוב תודה רבה על עזרתך,
אנה.
שלום אנה.
האם כאשר נתת את המכשיר קיבלת קבלה או מסמך כלשהוא ? האם המסמך מציג את מצב המכשיר שהתקבל ?
האם הנציג שלקח ממך את המכשיר בדק אותו ? הדליק אותו ?
אני כן חושב שיש פה מקום לתביעה. עכשיו את בלי מכשיר סלולארי בגלל רשלנותם.
התביעה היא תביעה על רשלנות ועוגמת נפש והסיכוי שלך לזכות מאוד גבוהה גם במכשיר חדש וגם בפיצויים על רשלנות ועוגמת נפש.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר