שלום רב,
לפני 4 חודשים רכשתי מזרון.
אחד מתוך מספר פרמטרים בודדים מאוד שהיוו שיקול מבחינתי בקניית המזרון היה שהמזרון לא יהיה "מחמם" אלא מאוורר ככל האפשר.
מוכר בחנות הציג לי מזרון עשוי ספוג ללא קפיצים, וכששאלתי אותו האם המזרון "מחמם" יחסית למזרונים אחרים קיבלתי את התשובה שהמזרון "מקרר" כהגדרתו.
לאחר אספקת המזרון גיליתי שהמזרון הוא מאוד לא מאוורר, עניין שניתן לגלות רק אחרי שנת לילה.
מספר ימים אח"כ ניסיתי ליצור קשר עם החנות בבקשה להחליף את המזרון, מהסיבה שצויינה, ותשובת המוכר הייתה שלא ניתן להחליף את המזרון היות שהוא בגודל לא סטנדרטי (200*200), ושמצויין על גבי החשבונית שאין החלפות להזמנות מיוחדות. כמובן שמעולם לא הובהר לי שזוהי הזמנה מיוחדת.
האם ניתן להגיש תביעה במקרה זה על הטעיה צרכנית, ולבקש את ערך המזרון את החובה להחליפו? עברו מספר חודשים, ולמרות שניסיתי, איכות השינה נפגעה מאוד, בדיוק מאותה הסיבה שתארתי.
יצויין כי יש לי עד בנושא תשובתו של המוכר.
שלום רועי.
אתחיל ואומר שהתשובה חיובית - ניתן להגיש תביעה במקרה זה על הטעיה צרכנית.
נציגי החנות התכוונו לכך שהם לא יכולים לקחת את המזרון ולהחזיר לך את כספך מתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) - שזהו החוק שעוסק בביטול עסקה במקרים כאלה.
החנות לא יכולה להחליף לך את המזרון או לבטל את העסקה כיוון שהוזמן לך מזרן בהזמנה מיוחדת.
אתה יכול לתבוע מכוח חוק החוזים, חוק המכר וחוק הגנת הצרכן כדי לקבל את הסעד מבית המשפט.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר