שלום,
בחודש מאי 2012 בת זוגתי ואני נרשמנו לחדר כושר שכונתי (לא אפרט את השם) אשר נמצא רחוב אחד מביתנו.
נרשמנו לשנה והבאנו 12 צ'קים לחדר כושר על סך 340 ש"ח כל צ'ק.
כעבור כשלושה חודשים בעלי החדר כושר החליטו לסגור את החדר כושר שנמצא על יד ביתנו ועברו למקום אחר אשר נמצא מרחק רב יותר (מצריך נסיעה) מביתנו.
התקשנו לחדר הכושר וביקשנו לבטל את המנוי אך נעננו בשלילה גורפת כי אין אפשרות לבטל את המנוי!
שלחתי מכתב רשמי בדואר רשום לחדר הכושר ובו בקשתנו לביטול המנוי. בנוסף לזה פניתי למועצה הישראלית לצרכנות ופתחתי פניה על החדר כושר אך הם טרם חזרו אליי עם תשובה.
חשוב לציין כי הצ'קים יורדים כל חודש מחשבון הבנק שלי לחינם! אין ביכולתנו ללכת לחדר כושר בגלל המרחק שלו מביתנו.
חשוב לציין כי ביום שנרשמנו לחדר הכושר, אף אחד לא טרח להודיע לנו על הכוונה שלהם לעבור למקום חדש הנמצא במיקום מרוחק. במידה והיינו יודעים על כוונתם, כמובן שלא היינו נרשמים לחדר הכושר.
רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות. האם להגיש תביעה בבית משפט? האם זה חוקי לבטל את הצ'קים?
תודה מראש על העזרה,
גל
תחילה אומר כי המקרה בהצגת הוא באמת בעייתי.
אני מניח שגם אתה לא הצגת בפני חדר הכושר שאתה מעוניין להתאמן בחדר כושר הזה כי הוא קרוב למקום מגורך.
אני מניח שלבעלי חדר הכושר יש שיקולים עסקיים שלהם והם לא צריכים להתחשב במקום מגוריו של לקוח כזה או אחר.
הייתי ממליץ לך לעיין בהסכם בעיון ולנסות לבדוק האם יש בהסכם התייחסות לעניינך.
אתה בהחלט יכול להגיש תביעה בבית המשפט אך אם לא תפעל נכון ותציג את עמדותיך בצורה נבונה - אתה עלול להפסיד במשפט ובגדול.
במילים אחרות, כדי להצליח במשפט אתה צריך לבנות קו תביעה אחר ולבסס את תביעתך בעיקר על טעות והטעייה על פי חוק החוזים. הצגת עניין המרחק הוא בהחלט לא רלוונטי.
הייתי ממליץ לך לנסות למכור את מנוי חדר הכושר לאחרים ובכך להיפטר מעוול זה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר