בעלי עשה לי מנוי מתנה לסטודיו סי. הגעתי ל-4 שיעורי של הקורס שלהם, וגיליתי שאני לא נהנת שם ובנוסף לא מוצאת זמן להגיע.
החלטתי שחבל לי שיש לי מנוי שאני משלמת עליו ואינו מנוצל.
התקשרתי לסטודיו סי לבטל את המנוי, אבל אז גיליתי שלא ניתן לבטל את המנוי אחרי 14 יום מרגע שרכשתי אותו, או לחילופין אחרי 2 שיעורים.
אחרי שביררתי כיצד ניתן להיפטר מהמנוי נאמר לי שרק ע"י מכירת המנוי, גם זה לא הלך חלק איתם, כמובן שגם שם הם הרימו עליי קשיים...
מצאתי משהי שמעוניינת לרכוש את יתרת המנוי שלי, אבל הסתבר שאני לא יכולה למכור לה כי היא התאמנה שם בעבר, וניתן למכור את המנוי אך ורק ללקוחה חדשה או למשהי שהתאמנה שם לפני 4 שנים ויותר בלבד!ממש קשה למצוא משהי שגם תקנה את המנוי ושגם לא היתה מנויה שם בעבר!
יש לציין שבחוזה שלהם אכן מצויין שרק אחרי 2 שיעורים ועד 14 יום ניתן לבטל את המנוי אצלהם.
האם זה חוקי? האם אין אף חוק שמגן על הצרכן!
רשת סטודיו C מחזיקים את כרטיס האשראי שלי כבן ערובה.
בדקתי קצת את החוקים...האם חוק זה לא אמור להגן עלי?:
בהתאם כי בהתאם לסעיף 13 ד' (א') 1 לחוק הגנת הצרכן תשמ"א 1981 (להלן "החוק"), ביטול עסקה בע"פ במקום העסק תקף לכל דבר ועניין.
היות ומדובר בעסקה מתמשכת, אזי בהתאם לתיקון מספר 23 לחוק הגנת הצרכן המדובר בביטול מיידי, ולכל המאוחר בתוך 3 ימים מקבלת הודעת ביטול המנוי.
המשך חיוב בגין המנוי לאחר הודעתך בפקס או בעל פה אסור על פי חוק.
שלום זהר
בהחלט מקומם.
בהתאם לכתוב נראה כי עניין העברת המנוי אינו תקין ומציב דרישות גבוהות ולא סבירות לכאורה.
המלצתי הינה כי מאחר ונראה לאור הכתוב כי אינך יכולה לבטל את המנוי ללא תשלום קנס כלשהו, לשלוח מכתב בדואר רשום אל העסק, לפרט את השתלשלות העניינים ולדרוש אישור מכירת המנוי ללא הצבתם של תנאים כפי שהוצבו לך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר