שלום לכם,
מאז חודש ינואר 2012 קיבלתי עשרות הודעות מטעם חברת תמי 4 כי עבר מועד החלפת החלפים ובשביל מים איכותיים לצלצל למספר כלשהו...
מעולם לא רכשתי מתקן מים ואין לי מושג מדוע הם שולחים לי הודעות טקסט
ניסתי להגיב כבר פעמים להודעת טקסט בבקשות שיסירו אותי מהרשימה ולא עשו כך והמשיכו לשלוח לי הודעות,
אני רוצה לתבוע את החברה ע"פ חוק הספאם... השאלות שלי שלא מצאתי להן תשובות בחוק:
1. האם אני חייבת לקבל אישור מהם כי הם קיבלו הודעה שביקשתי להסיר עצמי מרשימת תפוצה? בינתיים אני מגיבה להודעות הטקסט שאני מקבלת אך אני מניחה שזה מערכת אוטומטית... האם אני צריכה לצלצל אליהם או לפעול בצורה כלשהי ע"מ לעמוד בתנאי החוק לקבלת פיצוי?
2. האם זה תוכן פרסומי?
3. במידה ויתכן ואני זכאית פיצוי כיצד עליי להמשיך לפעול?
תודה רבה לכם
עמית
עשרות הודעות זה נשמע קצת הרבה.
אם זה SMS לא יעזור להגיב כי כנראה שאין מי שיקרא.
לדעתי את צריכה לשלוח להם מכתב לשירות הלקוחות ולהסביר שאינך ולא היית לקוחה עם תמי 4.
אם ההודעות כוללות גם פרסומות למוצר זה ודאי תוכן פרסומי.
לא קראתי את ההודעות אבל אפשר לטעון שכך החברה, במסווה של קריאה להחלפת חלפים מנסה למשוך לקוחות, בייחוד שהיא כותבת "מים איכותיים" וכו'. ככל שיש יותר מילות שבח על המוצר, יש סיכוי טוב יותר לטיעון זה.
אם לא יפסיקו לשלוח לך הודעות כאלה גם אחרי שפנית אליהם בכתב (לא ב SMS). תוכלי לתבוע ולטעון שזה עונה להגדרת הספאם כי בדרך זו החברה מנסה למשוך לקוחות ולפרסם את מוצריה, כאמור.
הם יכולים לטעון שהם שולחים הודעות כאלה ללקוחות ויצטרכו להוכיח זאת. אם לא יוכיחו, ייתכן מאוד שהשופט יראה בזה פרסומת במסווה של הצעה אחרת ויש פסקי דין על כל מיני הצעות חינם וכו'. בכל מקרה אם לא היה לך מעולם תמי 4, זה עוד יתרון להוכחת התביעה.
זה בתביעות קטנות.
בעקרון את לא חייבת להודיע להם על סירוב כי אסור להם לשלוח לך בכלל, אבל כדי שהשופט יראה אותך כפועלת בתום לב, כדאי לנסות לפעול מולם קודם כל.
אני עובד בחברת תמי 4 , ראיתי את ההודעה שלך כאן ומאוד מוזר לי לשמוע את זה כי זה לא תואם את התנהלות החברה שלנו.
אשמח אם תוכל להעביר לי את פרטיך למייל ואני אנסה לסייע.
Ofer.Nachmias@strauss-water.com
יום טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר