שלום רב,
הזמנתי מוצר באינטרנט מאתר מכירות ישראלי . לאחר 10 ימי עסקים. שאני (!) התקשרתי לברר מתי אני מקבל המוצר, נאמר לי שאין את המוצר במלאי,
ושישלחו אלי מוצר דומה - מדגם אחר . וכמו כן, נקבע לי הספקת
מוצר להיום ( יום חמישי 03.01.2013 ). אתמול התקשרה אלי נציגה מהפסק ( יבואן של מכשירי חשמל גדולה ומוכרת ) והיא בטלה את הספקת המוצר.
ברצוני לקבל את המוצר שהזמתי ו או את המוצר החלופי שהציעו לי.
איני רוצה את כספי חזרה.
* נמכר לי מכשיר בסך של 400 ש"ח שמחיר השוק של אותו מוצר קרוב ל- 1000 ש"ח. לדעתי המוצר קיים במלאי, אך הם אינם רוצים לעמוד מאחורי מחיר המכירה / העסקה שבוצעה .
מה לשון החוק קובעת ?
האם חברה יכולה לפרסם מחיר, לבצע מכירה, לאשר עסקה, לגבות את הכסף.. ולא לעמוד מאחורי העסקה / לא לספק את המוצר ?
ידוע לי שאם פורסם מחיר, והמוצר נרכש, החברה חייבת למכור את המוצר במחיר שצויין/ סומן. לא כן ?
נא דעתכם
בתודה מראש
שלום דביר.
נכון אתה צודק - חברה חייבת לעמוד מאחורי פירסומה ובהתחיבותיה על פי חוק המכר וחוק הגנת הצרכן.
אני לא יודע האם יש לחברה את המכשיר או לא ואני מניח שגם אתה לא יודע בוודאות ולכן עליך לסמוך על החברה או לחילופין להגיש תביעה כנגדה ובמידה ותזכה החברה תפצה אותך בנוסף בפיצוי כספי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר