שלום רב,
לפני כשלושה חודשיים בערך עקבתי באינטנסיביות על צריכות שאנו צורכים וזה מכיוון וכל חודש הגיע לנו חשבון חשמל לא ריאליים והיגיוניים לכמות הצריכה שלנו, וכן בכדי לאשש את החשדות והספקות הזמנתי חשמלאי מוסמך שלא קשור לא אליי ולא לבעל הבית - מאיזה אתר באינטרנט שמאפשר איתור אנשי מקצוע החשמלאי בדק נתונים וכן ראה כל מה שיש בבית ונתן את דעתו.
על זה שלמתי לו כנהוג לביקור בית כסך 250 ₪ -חוות דעתו הייתה שאכן יש בעיה בסכומי הכסף שמחשב בעל הבית, לא הצביעה על אי תקינותו של המונה, אלא שהסכומים אכן לא תואמים לצריכות שלנו שהם קבועים ושזה לא מצדיק את הסכומים שבעל הבית מחשב לנו כל חודש (בית יחידת דיור והשעון הראשי שרשום על שם בעל הבית ולנו יש שעון בנפרד)...
עכשיו מה שאני שואלת זה: האם יש פה איזה שהוא חובה מסויימת לבעל הבית להחזיר לנו את הסכום שאנו כדיירים הוצאנו כסף על בעיה לגבי ברור הספק על חשבון החשמל?
ואם כן יש חובה, מה ניתן לעשות במידה ויסרב בטענה כל שהיא?
ושאלה אחרונה...
למרות שאנו כדיירים לא חפצים מאז הגילוי להמשיך להתגורר - בעל הבית טורח להזכיר כל הזמן שמוצא אותי ״אני לא ממשיך חוזה איתכם״! נותן תחושה שאנו אשמים במשהו.
זה נותן לו זכות/עילה לפנות אלינו בכלל?
תודה מראש
שלום.
החישוב של חשבון החשמל הוא חישוב חשבוני פשוט שכל אחד יכול לעשות.
מס' המונה החדש פחות מס המונה הקודם כפול מחיר יחידת חשמל. כך שגם אתם יכולים לעקוב ולבדוק אחר שימוש בחשמל.
לשאלותיך אין חובה על בעל הבית לשלם לכם הוצאות הזמנת חשמלאי אך אם בעל הבית עבד עליכם עליכם לתבוע אותו ובתביעה להוסיף את הוצאות החשמלאי שהבאתם מטעמכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר