שלום רב
לפני תקופה העברתי מספר חפצים מביתי לאחסון אצל חבר,בין החפצים היה ממיר של הוט שלא היה בשימוש.הממיר פעיל ותקין,פשוט לא השתמשתי בו.
לפני כחודש קיבלתי טלפון מנציגה של הוט,הנציגה הציגה את עצמה כנציגת המחלקה המשפטית (בפועל היא נציגת מכירות) וטענה שנעשה שימוש שלא כחוק בממיר (הבחור שאצלו אוחסן הציוד חיבר את הממיר בעסק שלו).היא הציעה מספר פתרונות ובסופו של דבר הגענו לפשרה של תשלום 450 ש"ח בשני תשלומים.במהלך השיחה הבהרתי בתוקף מספר פעמים שאני לא מעוניין לפתוח מנוי בכתובת שבה נעשה השימוש בממיר בשום אופן,שתגבה את הסכום מהמנוי שלי ונתתי לה הוראת קבע.היא אישרה בפני כי הוראת הקבע תקינה והכל בסדר.
לאחר כשבוע וחצי בשיחה עם נציגה אחרת של הוט התברר כי נפתח על שמי מנוי "פיקטיבי" לדברי הנציגה,לשאלתי אם המנוי מתבטל מעצמו לאחר שיורדים 2 התשלומים שעליהם סוכם נעניתי בשלילה ושעלי לפנות להוט לבטל את המנוי בעצמי.לדבריה חובה לפתוח מנוי חדש כדי לגבות את התשלום (למרות שהובטח לי שהתשלום יגבה מהמנוי שקיים על שמי).
כשפניתי לאותו חבר שאצלו אוחסן הממיר,הוא הסכים לשלם את הקנס שסוכם עם הוט,אבל ביקש לקבל בכתב דרישת תשלום,כדי לדעת על מה הוא משלם.
לאחר מספר שיחות עם נציגים בבקשה לבטל את המנוי ה"פיקטיבי" שלא פיקטיבי כלל וכלל ובקשות חוזרות ונישנות לקבלת דרישת תשלום בכתב שנענו שתיהן בשלילה,ביקשתי להתנתק משירותי הוט.אחת מנציגות השימור הצליחה להעביר הוראת ביטול אוטומטית על המנוי "הפיקטיבי" לאחר שירדו 2 התשלומים שעליהם סוכם,והסבירה כי רק מחלקת פניות הציבור רשאית להוציא מכתבים,ושהיא תדאג לפנות אליהם ותוודא שישלח אלי המכתב המבוקש.היא הבטיחה במפורש שהיא מתעדת הכל ונתנה לי מספר פנייה.לאחר כשבוע וחצי התקשרתי לברר מדוע לא הגיע המכתב,נאמר לי שהיא כלל לא תיעדה את עניין המכתב.עברתי מספר לא קטן של נציגים ש"בדקו" עם המנהלים שלהם וחזרו אלי עם תשובה שלילית בקשר לשליחת המכתב."אין בחברת הוט מסמך כזה ואין לנו אישור לשלוח לך מכתב כזה",זה הנוסח שעליו חזרו כל הנציגים.
כששוב ביקשתי להתנתק משירותי הוט,כל נציגי השימור נזקקו להסבר של 20 דקות כל אחד כדי להבין מה אני מבקש,חלקם ניסו להציע חשבונית במקום,ולא משנה כמה הסברתי שזכותי לקבל דרישה בכתב,נאמר לי שהדבר לא אפשרי.
היום שוחחתי עם מנהלת צוות ממוקד השימור שבכלל טענה שאמצעי התשלום שנתתי לא תקין ושלא עמדתי בהסכם.הסברתי לה בדיוק מה נאמר בשיחה שבה סוכם הכל וביקשתי ממנה להאזין לשיחה,היא אמרה שאין באפשרותה להאזין לשיחה מכיוון שזאת שיחה מכירה (אציין שוב שהנציגה בכלל הזדהתה כנציגת המחלקה המשפטית).
שאלותי הן
1) האם הוט מחוייבת להמציא לי דרישת תשלום בכתב לפי בקשתי?
2) האם מותר להוט לפתוח על שמי מנוי "פיקטיבי" על שמי ללא רשותי,למרות שמדובר על מנוי שללא בקשת ניתוק מצידי ימשיך להתקיים,דבר שמבטל את עניין הפיקטיביות.
3) האם לאחר שקיבלתי אישור שאמצעי התשלום שנתתי תקין,הוט יכולים לטעון שלא עמדתי בהסדר מכיוון שהאמצעי תשלום לא תקין (נאמר לי שלא חתמתי על טופס הוראת קבע בבנק ולפיכך הוא לא תקין,למרות שנאמר לי מפורשות על ידי הנציגה שעימה נערך ההסכם שהכל תקין)?
תודה רבה על הסבלנות ועל התשובות
שלום
1. חברה צריכה להמציא לך דרישת תשלום וכמובן לתת לך קבלה וחשבונית אחרי התשלום.
2. חברה לא יכולה לפתוח בשמך מנוי ובטח שלא להשתמש בכרטיס אשראי או נתוני אשראי שלא לפי בקשתך.
3. אם נתת אמצעי לתשלום והאמצעי אינו תקין ולכן לא שילמת אז בוודאי שהם יכולים לטעון שלא שילמת.
אני חייב להגיד שכל הסיפור שסיפרת, התנהלות והתנהלות החברה כלפיך כמו גם ההתנהלות וההתנהגות שלך כלפי החברה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר