שלום לפני כחודש קניתי מרשת המחשבים KSP כמה חלקי מחשב זכרון ולוח אם דיסק קשיח ומערכת קירור והרכבתי את החלקים עם החלקים הישנים שלי ובניתי מחשב..
הפעלתי את המחשב ומהתחלה היו לי בעיות ואני יחסית מקצועי התחלתי לנסות לפתור את הבעיה לא ידעתי מה גורם למחשב להיתקע ופשוט לא היה קל להגיע למסקנה שהזכרון שקניתי פגום .. אבל גיליתי את זה אחרי שעברו 14 ימים מתאריך הקניה... בכל מקרה החזרתי את הזכרון לחנות לבדיקת מעבדה אצלהם כמו שהם טוענים... כידוע סוג הזכרון הזה מגיע עם אחריות לכל החיים ובדרך כלל אין דרך לתקן כזה דבר אם הוא פגום השאלה שלי היא האם הם יכולים לפי חוק להחליף אותו במשומש או הם חייבים להביא לי חדש ? והאם האחריות חייבת להישאר לכל החיים גם אחרי שמספקים לי את החדש ??? והאם בכלל יש אפשרות חוקית לבטל את העסקה כי הוא פגום ולא היה אפשר לדעת ??
שלום
במידה ורכשת מוצר שהוא פגום או מקולקל בוודאי שאתה רשאי לתבוע את החלפתו או החזרתו גם אם עברו 14 יום.
לעניין השאלות ששאלת זה תלוי בחוזה הסכםמ שחתמת בינך לבין החנות מחשבים. אין חוק שקובע לגבי אחריות. בוודאי שאם רכשת מוצר חדש הם אינם יכולים להביא לך מוצר משומש.
במילים אחרות גם אם עברו 14 יום אתה עדיין יכול לתבוע את החנות ולבקש להחליף את המוצר אך כמובן שאתה זה צריך להוכיח שקיבלת מוצר מקולקל ולא אתה זה שגרמת לכך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר