היי,
שמי נמרוד אני שוכר יחידת דיור מאחורי בית של מישהו.
לפני כחודשיים פיזר בעל הבית רעל עכברים במחסן שאותו סגר בצורה עם בסיס מיטה שנשען על הקיר, למען האמת ששמעתי על הנעשה ופיזור הרעל הלכתי לבדוק אם המחסן נסגר כהלכה ולאחר בדיקה שלי והוספת אבנים במקום בו היה חשש שהכלבה תצליח להיכנס, אינני יודע איך ומתי אך הכלבה אכלה רעל ולאחר מס' ימים הגיעה לביה"ח במצב קריטי שבמהלך הטיפול נעשו נסיונות רבים (ואינם אופטימיים במיוחד לנקות את מחזור הדם של הכלבה (טיפול ארוך שכולל אישפוז לילה, אנטיביוטיקה, מנת דם וכו שעלות הטיפול כ4000 ש"ח).
שמחתי שהכלבה הבריאה וניתן לומר שהמשכתי כרגיל בחיי וביחסים שלי עם בעל הבית. היום כחודשיים אחרי בעת שאני ובעל הבית שוחחנו בחוץ בעל הבית פתח את המחסן שאלתי אם עדיין קיים רעל ובעל הבית השיב בשלילה לאחר כמה דקות שיחה איתו הכלבה יוצאת שמשהו בפיה שאלתי את בעל הבית שוב על הרעל אך תשובתו כבר הייתה ש"כל המחסן מלא ברעל" מהר הגעתי לעברה אך כבר בלעה את אותו עצם, מבלי לקחת סיכון ולאחר שכמעט מתה לקחתי אותה מיד לווטרינר שנתן לה מעודד הקאה התגלה שוב אותו הרעל ושוב ביקור וטרינר, אנטיביוטיקה וכדורים לחודש כקדימה, כעסתי כל כך!!!! השאלה שלי אם ניתן לחייב את בעל הבית על הוצאות הטיפול או חלק מההוצאות? חשוב לציין שהינני סטודנט ו4000 ש"ח בעבורי זה המון כסף!! הקפדתי לשמור את הרעל שהקיאה הכלבה בפעם השניה, קבלות על הטיפולים, sms עם חבר שהיה איתי בעת המקרה ובו מוכח כי תשובתו הראשונה הייתה שאין רעל במקום וכמובן שאני אוכל לקבל מהווטרינר כל טופס, חוות דעת ומה שצריך על מצבה של הכלבה.
תודה רבה אשמח לעזרה נמרוד!!!
שלום נמרוד.
לצערי במקרה זה לא תוכל לקבל החזר הוצאות טיפול מבעל הבית.
הכלב הוא תחת אחריותך ותחת השגחתך ולפיכך ברגע שידעת על כך שבעל הבית פיזר רעל והודיע לך על כך היית צריך לשמור על כלבך ולא לאפשר לו להגיע למחסן ולבלוע מהרעל - זה לעניין הפעם הראשונה (אלא אם כן בעל הבית פיזר רעל אסור על פי חוק או נהג בצורה לא חוקית עם הרעל).
לעניין הפעם השניה - האירוע לא ממש ברור לי. עמדת עם בעל הבית בחוץ וראית את דלתות המחסן פתוחות, שאלת את השכן לעניין הרעל והוא ענה לך שאין רעל, רגע אחרי ראית את כלבך עם חתיכת בשר בפיו ואז שאלת שוב את בעל הבית האם יש רעל במחסן והוא ענה שכן ... ?
האם יכול להיות שלא שמעת טוב בפעם הראשונה ובעל הבית אמר לך שיש רעל במחסן ?
במילים אחרות - האם אתה יכול להוכיח בבית המשפט שבעל הבית אמר לך שאין רעל במחסן (אני רוצה להזכיר לך שרק אתה ובעל הבית נוכחתם בשיחה הזו).
לי נראה שלא תוכל להוכיח שבעל הבית אמר א ואחרי רגע אמר ב, אך במידה ותוכל להוכיח זאת בבית המשפט תוכל להציג כי בעל הבית התרשל ולפיכך יתכן ובית המשפט יפסוק לך פיצוי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ראשית תודה רבה עד ההתייחסות המהירה ועל התשובה המפורטת!! כפי שציינתי בשאלתי, על הפעם הראשונה לא כעסתי וחשבתי על צעד משפטי נגד בעל הבית (אפילו לא בעל הבית הוא חתן של בעלת הבית שמחכה לבניית ביתו עד אוגוסט) למרות שאולי אני טועה אבל מכיוון שכל בעלי הבית יודעים שהכלבה משוחררת בחצר ומהיום הראשון ששכרתי הם תמיד חזרו ואמרו שהכלבה יכולה להישאר משוחררת ולהיות בחצר (כלבה של 5 ק״ג) אינני הפלתי אשמה אך ורק עליהם ובגלל זה אינני מבקש פיצוי מלא אלה רק השתתפות בהוצאות (הכלבה מהיום הראשון ששכרתי את הדירה הייתה משוחררת כל הזמן והיא אינה מגיעה למרחב המחיה של בעלי הבית אלה רק בחצר האחורית (שם המחסן) זה בנוגע לפעם הראשונה בהתייחסות לפעם השניה בעל הבית אכן אמר בפעם הראשונה כי אין רעל! חבר שהיה איתי אכן אישר זאת וגם בsms ששלחתי לאותו אדם מהוטרינר ולכן במידה ובעל הבית היה אומר אמת בפעם הראשונה הכלבה לא הייתה נכנסת בכלל בפעם השניה!! הרעל בה בשקית קטנה עם גבישים קטנים בצבע כחול גם שהגעתי לווטרינר עדיין לא ידעתי אם אכן זה רעל או סתם משהו שמצאה במחסן, פה התחלתי לכעוס ולחשוב על צעד משפטי ואומנם הפעם השניה עלה לי ״רק״ 300 ש״ח, אבל לדעתי כיוון שזה קרה פעמיים בחודש ומכיוון שכולם ידעו על כך שהכלבה משוחררת ובהסכמתם האשמה לא כולה שלי.. האם אני צודק? האם זה מעיד על התרשלות כלשהי? על אופיו של אותו אדם?
האשמה איננה שלך - אני מסכים , אך האחריות על כלבך היא שלך.
מבחינה משפטית בעל הבית לא חב באחריות, אלא אם כן תוכל להוכיח את הדברים בבית המשפט ולפי כל מה שכתבת עד עכשיו אין לך הוכחה לכך (האם החבר עמד על ידך כשבעל הבית אמר שאין רעל במחסן ?)
אם כך הדבר - גש אל בעל הבית - הסבר לו את הרגשתך ובקש ממנו להשתתף בתשלום ההוצאות.
אני סובר שיהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להוכיח את טענותיך בבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר