שלום רב!
קרובת משפחה שלי רכשה בחברת “גלובל מדיק” מכשיר אורטופדי להפגת כאבי ברכיים בעלות כ- 2500 ש”ח ( ב- 3 תשלומים שווים ).
העסקה נעשתה ב- 15.01.13.
יש לה בעיות עם הברך והמוכר התחיל לשכנע אותה לקנות את המוצר...לא הצליחה “לעמוד בפיתוי” ורכשה את המוצר ( אישה מבוגרת....שלמה מיד בכרטיס אשראי)...
באותו יום בבית התחרטה....פתאום הבינה שהסכום גבוה מידי ועשתה שטות שקנתה...ולא ניסתה את המכשיר ולא פתחה את האריזה ( אני רוצה לציין שהאריזה לא הייתה סגורה הרמטי כי המוכר פתח אותה להראות שכל הקומפלט נמצא באריזה וכל החלקים באריזה עטופים בפלסטיק ).
מיד למחרת היא נסעה חזרה לחברה ובקשה להחזיר את המוצר ולבטל את העסקה בכרטיס האשראי ( שעוד לא ירד לה תשלום אחד אפילו....).
על זה המוכר אמר שהם לא מחזירים את הכספים ויכולים לתת רק ואך זיכוי שתוכל לרכוש מוצרים אחרים כמו מכשירים אחרים או קוסמטיקה, או קרמים ( ב- 2500 ש”ח! ).
התחילו לספר לה “סיפורים” גם לפי החוק וגם טכני הם לא יכולים לעשות ביטול עסקה!!!
טכני??? לחייב טכני הם יכולים ולבטל טכני הם לא יכולים???
אני יודעת שיש חוק החזרת כספים גם עבור מכשירים חשמליים באריזה מקורית ( שגם לא נפתחה בבית – הייתה פתוחה מראש ).
ואני גם קראתי שאם המוכר לא מפרסם בצורה בולטת את מדיניות החזרת המוצרים שלו – אז יש לנו זכות לקבל כספים בחזרה ולבטל את העסקה – האם זה נכון?
בחשבונית שנתנו לה וחתמה עליו רשום משפט הבא:
“ הנני מסכים כי לא אהיה רשאי להשיב את המוצר שרכשתי לאחר שימוש כלשהו, וכי אין ולא תהא בידי אפשרות להשיב את המוצר מחמת אי התאמה.”.
היא לא ניסתה את המכשיר בבית ולא השתמשה בו כי בזמן הקניה שמו לה מכשיר תצוגתי וכבר ניסתה אותו במקום.
ועכשיו המוכר אומר שבגלל שגם ניסתה את המכשיר במקום ולא אמרה שזה לא מתאים לה – הם לא יכולים לקחת את המוצר בחזרה ( שוב...ניסתה מכשיר אחר – תצוגתי...)
בקיצור נאמרו לנו כמה דברים בבד אחד:
1) “ ניסתה במקום ולא אמרה שלא מתאים לה” ( איך בן אדם יכול להרגיש במקום מתאים או לא???)
2) “לא חוקי להחזיר מכשיר חשמלי ולבטל את העסקה”.
3) אין אפשרות טכנית לבטל את העסקה (! ).
4) מכשיר חשמלי אורטופדי לא מחזירים גם באריזה מקורית כי “זה נחשב כהלבשה תחתונה! )???
איפה הגיון כאן?
מה עלינו לעשות???
לאן לפנות?
בתודה מראש ובברכת שבוע טוב!
נטלי
שלום נטלי
על פי החוק (תקנות הגנת הצרכן - ביטול עסקה) קרובת המשפחה שלך זכאית להחזיר את המוצר שרכשה והחנות מחוייבת להחזיר לה כסף והכל על פי הקבוע בחוק.
אני מציע לה לגשת לחנות עם המכשיר ולהודיע בחנות כי היא התייעצה עם עו"ד ועל פי יעוץ משפטי שקיבלה - החנות חייבת על פי חוק להחזיר לה את הכסף (לא זיכוי).
במידה ובעל החנות לא משתכנע - יש לשלוח מכתב ולשלוח אותו בדואר רשום לחנות (במסגרת ה 14 יום) ולהודיע על ביטול העיסקה ובמקביל לשלוח מכתב למועצה לצרכנות ולהתלונן על החנות.
לאחר מכן לגשת לבית המשפט לתביעות קטנות ולתבוע את החנות על ביטול העיסקה.
במידה ואתן צריכות סיוע משפטי בעניין אתן מוזמנות לפנות אליי.
בהצלחה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום רב!
אני מודה לך על תשובתך המהירה ומפורטת.
כן, הם מסרבים לבטל את העבקה והיום כבר שלחת מכתב למועצה הישראלית לצרכנות וגם לחברה עם הודעה על ביטול העסקה.
כל זה במסגרת 14 יום.
האם אתה ממליץ לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות גם עכשיו במסגרת 14 יום או ניתן להמתין לתשובה של החברה או מועצה לצרכנות?
פניה לבית המשפט גם חייבת להיות במסגרת 14 יום?
בתודה מראש ואם נצטרך עזרתך משפטי בעניין נפנה אליך בשמחה!
בכבוד רב,
נטלי
אני מציע שעכשיו תמתיני.
כל עוד שלחת להם את מכתב הביטול במסגרת ה 14 יום (אני מקווה ששלחת במכתב רשום) אז הכל בסדר.
אין צורך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות תוך 1 יום - את יכולה לפנות גם עד 7 שנים. הדבר החשוב הוא להציג בפני בית המשפט הוכחה לכך שביקשת לבטל את העיסקה בתווך ה 14 יום והחברה לא הסכמה לכך.
אז אני מציע להמתין לתגובת המועצה לצרכנות ותגובת החברה ועם התגובות לפנות לבית המשפט ולהגיש תביעה (כך יראה בית השופט שעשית הכל ובכל זאת הצד השני זלזל בך).
בהצלחה.
אני מאוד מאוד מודה לך על תשובתות כ"כ ברורות ומפורטות!
כמובן ששלחתי במכתב רשום!
רק לא בטוח שהם בכלל יענו לי...ומה אם החברה לא תשלח לי תשובה למכתבי?
בתודה לך שוב!!!
אז השלב הבא יהיה להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
לעו"ד חיים איציקובסקי שלום רב ושבוע טוב!
המשך שאלה להמשך "סיפור" ביטול העסקה - מכשיר חשמלי אורטופדי.
****ביטול עסקה שלא "מתבטלת", "הקלטות" ו"הפחדות"***
עו"ד חיים איציקובסקי התכתבנו כבר הרבה פעמים בנושא ביטול העסקה שהחברה גלובל מדיק לא רוצה להחזיר כספים לדודתי אישה מבוגרת וחולה ורכשה את המכשיר בעלות כ- 2500 ש"ח והתחרטה.
שלחנו מכתב ביטול העסקה לחברה במסגרת 14 יום, שלחנו תלונה למועצה לצרכנות שהתור שלנו עוד לא הגיע ועוד לא טיפלו בתלונה...
אין שום הדקדמות עם מנהל החברה.
אנו נלך לבית המשפט ( לפי המלצתך ) ונגיש תביעה גם על ביטול העסקה וגם על עוגמת נפש ונגרמה לדודתי....
אבל כמה שאלות נוספות בבקשה לפני שאנו הולכים לבית המשפט:
1) היום שוב דברתי עם מנהל החברה ( בפעם האחרונה לפני הגשת תביעה ) בכל זאת רציתי לברר אולי נסיים את הפרשה בצורה יפה.
התשובה היתה כמובן "לא" ן אמר לי " תפנו לבית המשפט, אני אפילו מחכה לזה...ויש לי דרכים משלי לזכות ויש לי הקלטות" ושוב כל הסיפורים שלו....
השאלה: מה העניין? באמת לא איכפת לו מבית המשפט והוא מתכוון להשמיע שם "הקלטות" שלו שאין לי מושג מה יכול להיות שם כ"כ חמור נגדנו...או שהוא חושב שנעזוב את הסיפור ולא נלך לבית המשפט ועושה בעצמו גיבור???
ואם באמת אם אכן קיימת הקלטה -בבית המשפט מקשיבים ל"הקלטות" מסוג זה?
אין שום דבר רע ב"הקלטות" שלו ( יש לי ספק שבכלל יש הקלטות), אבל הדבר היחיד שיכול להיות שדודתי התקשרה למחרת ואמרה שהרופא אסר עליה להשתמש במכשיר והיא רוצה להחזיר אותו....ואצלם בטופס שהחתימו אותה רשום שאין לחברה אחראיות עם המכשיר לא יתאים בהמשך מבחינת רפואית....
אני לא מבינה בכלל אם יש למנהל החברה הקלטות שגם הינו במשרד שלו..אז זה גם נגדו כי בהקלטה הפקידה שלו אומרת לנו שהם יכולים לתת זיכוי ולא החזר כספי (וזה נאמר לנו עוד לפני שאמרו שיש להם הקלטה שדודתי אמרה שם על הרופא המטפל שלה...) אז איפה הגיון במילים שלה?
ומנהל החברה חזר שוב למה שאמר קודם שאם נפסיד במשפט נשלם את כל ההוצאות שלו....כלומר יום עבודתו ובזבוז זמנו היקר...
בקיצור אינני מבינה האם הוא באמת רוצה להגיע למשפט שזה כבר "עניין של הכבוד" שלו או הוא חושב שלא נלך לא שום מקום ונעזוב את הכל...
בתודה לך מראש וסליחה שוב שהשאלה שלי כ"כ ארוכה...
בברכת שבוע טוב!
נטלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר