שלום רב,
קניתי בתאריך 9.1.13 נעליים בחנות. לאחר 3 ימים מאז הרכישה נקרע האבזם בנעליים. שלחתי את הנעליים לתיקון.
בתאריך 19.1.13 (יומיים אחרי שקיבלתי את הנעליים מתיקון) הרוכסן נקרע.
היום 13 יום לאחר הקנייה אני מבקשת מהחנות החזר כספי.
לפי החנות אין החזר כספי.
אני לא רואה התייחסות למקרה של מוצר שהשתמשתי בו ולא עברו 14 יום והתקלקל פעמיים בחוק.
האם אני יכולה לדרוש החזר כספי?
שלום
כן בוודאי שאת יכולה לדרוש החזר כספי ולאו דווקא מכוח החזר כספי אחרי 14 יום אלא מכוח חוק החוזים וחוק המכר.
ברור לכולם שנעליים צריכות להחזיק מעמד יותר מ3 ימים ויותר מ 14 יום. אם הם לא מחזיקים מעמד זמן סביר אזי המוצר פגום ויש להחזירו.
במידה ואת צריכה סיוע בעניין את מוזמנת לפנות אליי.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בהמשך למקרה הנעליים, שוחחתי עם החנות מספר פעמים ומעבר לעובדה כי לא ניתן לדבר עם אחראית החנות אלא רק עם מוכרת ואפילו את שם המשפחה של אחראית החנות מסרבים לתת לי. התשובה של החנות זה לתת לי נעל חדשה. הם טוענים כי אחרי 48 שעות מעת הקנייה לא ניתן לקבל החזר כספי ובמיוחד שנעשה בנעל שימוש. האם טענתם נכונה?
כמו כן שאלתי אותם אם במידה ואקבל נעל חדשה אוכל לבוא עם אותו הטענה שלא עברו 48 שעות מאז קבלת הנעל ולא השתמשתי בנעל החדשה ולקבל את כספי במצב זה? הם אומרים כי הקנייה בפועל התבצעה לפני שבועיים ולא ניתן בכל מקרה לקבל את הכסף. האם טענה זו נכונה?
אשמח לעזרה.. אני אובדת עצות!!
שלום
אני מפנה אותך לחוק הרלוונטי, שם תוכלי למצוא את תשובות לשאלות הספציפיות שלך. ראי : תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) וחוק הגנת הצרכן וחוק המכר.
בכל מקרה כל הדברים שנאמרו לך מטעם החנות אינם נכונים וזו כנראה הדרך שלהם לייאש אותך.
בכל מקרה וכפי שכבר אמרתי לך - במידה ורכשת מוצר שאינו תקין - זה כלל לא משנה האם עברו 14 יום או לא.
ה 14 יום החלפה זה גם לגבי מוצר שלא נעשה בו כלל שימוש - אלא התחרטת והחלטת להחזיר.
טענותיהם אינם נכונים.
אחרי המון המון מאמצים מצידי ושיחות עם המוכרת (אפילו לא עם האחראית כי היא לא מדברת עם לקוחות וחוץ משם פרטי לא נתנו לי שום פרט עליה) הדבר היחידי שהם יכולים לעזור לי זה אחרי שהנעליים שם מיום ראשון והיום יום רביעי ועדיין לא קיבלתי תשובה סופית זה שיתנו לי נעל חדשה.
אני עומדת על כך שאני רוצה החזר כספי.
הם טוענים כי אחרי 48 שעות מעת הקנייה לא ניתן לבצע החזר כספי גם אם לא נעשה שימוש בנעל אז יתרה מכך שבנעל נעשה שימוש. האם הטענה שלהם נכונה?
ונוסף שאלתי אותם במידה ואני מקבלת נעל חדשה אוכל לדבוק בגישה שלהם ולהחזיר את הנעל החדשה שאקבל בפחות מ- 48 שעות מאז הקבלה ? הם טוענים כי זאת לא קנייה חדשה והקנייה עצמה התבצעה לפני שבועיים שקניתי את הנעליים.
אשמח אם תוכל לעזור לי.
אני כבר אובדת עצות!!
במידה ואת רוצה, את מוזמנת לפנות אליי כדי שאטפל בעניין בשמך מול החנות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר