שלום,
ביצעתי עסקה, לצורך העניין קניית דלתות לדירה חדשה שעברתי אליה.
מסתבר שנפלתי על זוג נוכלים כאשר בחור אחד מציג את עצמו כבעל העסק ונותן חשבוניות לפי העוסק מורשה של הבחור השני.
עם הזמן לא הכל הלך חלק ועכשיו אנחנו הולכים להפגש בבית משפט לתביעות קטנות בעקבות הנזק שנגרם לי.
בחקירותי את הנושא גיליתי שהם עשו זאת למספר לא מבוטל של לקוחות וכמה מהם הגישו נגדם תביעות נוספות בבית משפט לתביעות קטנות (שעדיין בדיונים)
אחד מהם לא מוכן להזדהות ואינו מוסר פרטים (שם משפחה,ת.ז.) בשל כך נאלצתי לתבוע רק אחד מהם בבית משפט לתביעות קטנות. איך אפשר לקבל את הפרטים האלה? האם אפשר לערב משטרה בנושא? באיזו טענה?
מה עושים אם הם מצהירים עכשיו שהעסק (שהיה עוסק מורשה) כבר לא קיים. האם זה רלוונטי בכלל (עוסק מורשה זה האדם עצמו ולא חברה בעמ)?
בפועל העסק חי וקיים ועובד. כמובן שהם לא יתנו לי לקנות שם ולא יתנו לי קבלה. מה הם הדרכים המשפטיות אותן אני יכול לנקוט כדי להוכיח שהעסק עדיין קיים?
אם יפסוק השופט הוצאה לפועל, מה עושים אז? אם כבר יש לנתבע תיקים והוא פשוט לא משלם אותם?
האם ליצור קשר עם לקוחות נוספים ולהזמין אותם כעדים? האם זה רלווטי?
האם אני יכול לפרסם את כתב התביעה וכתב ההגנה? כדי להרחיק לקוחות פוטנציאליים אחרים מהחנות הזאת? האם אפשר לבוא בטענות נגדי על הוצאת לשון הרע?
הרבה שאלות, אשמח לקבל תשובה לכולם...
בתודה מראש.
אני קצת אתקשה לענות כאן על כל שאלותיך. אתה מוזמן ליצור עימי קשר ואנסה לסייע לך.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר