שלום,
לפני כ-4 חודשים שכרתי הליכון עם אופציה לרכישה כעבור חמישה חודשים.
לפני כשבוע הודעתי כי אני מעוניינת לרכוש את ההליכון.
החברה סיפרקה לי הליכון חדש אך לא דגם זהה להליכון ששכרתי כפי שהתחייבה.
כאשר פניתי לחברה נמסר לי כי בטעות סופק לי דגם מתקדם יותר במועד ההשכרה ואם אני מעוניינת לרכוש אותו עלי להוסיף 700 ש"ח.
לא סופק לי חוזה במועד ביצוע העיסקה אך נמסרה חשבונית בה לטענתם נרשם הדגם הפחות יקר שסופק במועד הרכישה.
האם טענת החברה נכונה או שעלייה לספק לי את הדגם המקורי והיקר יותר ללא תוספת תשלום?
תודה, לימור
על פי מה שאת מתארת ובהסכם ביניכם, על החברה למכור לך את המוצר אותו שכרת למס' חודשים. אם החברה רוצה לצפר אותך ולתת לך מכשיר חדש ומשוכלל יותר זו בעיה שלהם ועליהם לשאת בהפרש המחירים או לספק לך את המוצר עליו הוסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בהמשך לשאלה קודמת, ברצוני לוודא כי שאלתי הובנה כהלכה- במהלך ספטמבר שכרתי כאמור הליכון שהומלץ לי טלפונית ע״י אחד המוכרים (עלי לציין כי אינני מבינה בדגמים והסכמתי על סמך המלצתו שיישלח ההליכון עליו המליץ). נאמר לי שעלי לשלם 200 ₪ לחודש, עבור ארבעה חודשים + 200 ש״ח הובלה והרכבה, כאשר במידה ואחליט לרכשו אקבל חדש זהה. לאחר מס׳ ימים קיבלתי הליכון ולפני מס׳ ימים החלטתי כי הוא עונה על צרכיי וביקשתי לרכשו. כאשר קיבלתי את ההליכון החדש גיליתי כי הוא שונה מהדגם שקיבלתי להתנסות בו. כשהתקשרתי לחברה נאמר לי שנעשתה טעות, קיבלתי דגם מתקדם יותר, נהניתי מההפקר וכי אם ארצה יחליפו לח אותו תמורת הליכון חדש זהה לזה שניתן לי בתקופת ההשכרה תמורת תוספת של 700 ₪. אני מרגישה שהוטעיתי וכי החלטת הקניה נעשתה על סמך התנסות במוצר אחר ממה שהם התכוונו למכור לי. לדעתי הם אמורים לספוג את ההפרש ולהחליף לי את ההליכון בדגם חדש זהה לזה שניתן לי בטעות בתקופת ההשכרה. אודה לתשובתכם- האם אני צודקת. תודה על התשובה המהירה, לימור
כן, כפי שאמרתי לך בשאלתך הקודמת - את צודקת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר