שלום,
בתאריך 11.9.12 נרשמתי לאתר הכרויות במחיר מבצע של 9 ש"ח לשבוע.
במסגרת ההרשמה, היה עליי לסמן V במשבצת "היני מצהיר שקראתי ואני מסכים לתנאי השימוש באתר", שכמובן סימנתי אך לא נכנסתי ללינק של תנאי השימוש כדי לקרוא אותם. בתנאי השימוש הופיע:
"שירות מיוחד לחברים המנוי שלך ימשיך במחיר חודשי של 138 ש"ח . אם אין ברצונך בהמשך, אנא שלח הודעה ל: שירות הלקוחות לכל המאוחר יום אחד לפני יום ההמשך. בהודעה יש לציין את שמך המלא ומספר החבר שלך.
למען הסר ספר - אתה מבין ומסכים כי המנוי שלך ימשיך מדי חודש, גם ללא הודעה חודשית מצידנו, וללא קשר לעובדה אם עשית שימוש במנוי או לא.
ההודעה על ביטול ההמשך היא באחריותך בלבד."
בדיעבד גיליתי לאחר חודשיים כי הם הספיקו כבר לחייב אותי פעמיים ע"ס של 138 ש"ח בתאריכים 18.9.12 ו-18.10.12.
בתאריך 21.10.12, ביקשתי מהם להפסיק את השירות ולקבל החזר על החודש הנוכחי וקיבלתי מענה שהשירות הופסק אך אין אפשרות לקבל החזר.
בתאריך 10.1.13 קיבלתי להפתעתי שוב חיוב ע"ס 138 ש"ח.
ולהלן שאלותיי:
1. האם זה באמת חוקי החיוב המתחדש הזה? ועצם זה שתנאי השימוש מופיעים בדף נפרד מההרשמה לשירות בתור קישור?
2. כאמור ביקשתי לקבל החזר על חודש אוקטובר (18.10-18.11), שלושה ימים בלבד לאחר החיוב על אותו החודש, אין חוק ביטול עסקה תוך 14 ימים? הם לא מחוייבים להחזיר לי את הכסף על אותו החודש?
3. בקשר לחיוב של ינואר 13 אני ממתין לתגובה מצידם לאחר שדרשתי החזר מיידי.
תודה רבה מראש,
שלום מאור.
ככלל, על נותן שירות להודיע על המשך התקיימותו של מנוי. לאור הכתוב נראה כי בעניינך פעולותיו של נותן השירות ,ככלל, תקינות.
בנוגע לשאלתך באשר לביטול עסקה, ככלל, ביטול עסקה נוגע לעסקה עצמה. יתכן שניתן לראות את התחדשותו של המנוי כעסקה חדשה.
המלצתי הינה כי תפנה במכתב רשום אל החברה, פרט את השתלשלות הענינים ואת טענותיך ודרוש החזר כספי לאור זאת.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר