שלום.
לפני כחודשיים נרשמתי ושלמתי את מלוא הסכום לקורס במכללה ידועה.
יומיים לפני מועד הקורס הודיעו לי שהקורס נדחה בשבועיים, זה היה 16 ימים אחרי חתימת החוזה ואפשר לבטל רק עד 14 ימים אז נאלצתי להמתין למועד הבא שנקבע.
3 ימים לפני המועד השני התקשרו להודיע לי שהקורס נדחה בעוד 5 שבועות (סה"כ 7 שבועות דחייה) כשמחיתי בפניהם הם אמרו שבחוזה שחתמתי הם רשאים לדחות את הקורס ואם אני רוצה לבטל הם לא יחזירו 500 ש"ח "דמי הרשמה". אכן בחוזה רשום שהם יכולים לדחות אבל לא רשום עד מתי?! מבחינת החוזה הם גם יכולים לדחות ב-20 שנה...
אגב, עוד סעיף שרשום שם זה שהודעה על שינוי מועד הקורס תבוא 5 ימים לפני (מה שלא קרה בשני המקרים) ואם היו מודיעים לי 5 ימים לפני בדחייה הראשונה, זה היה עדיין בתוקף 14 הימים מחתימת החוזה שאפשר היה לבטל.
וגם, לפני המועד הראשון התפטרתי מעבודתי לטובת הלימודים (מה שלא היה קורה אם היו מודיעים לי יותר מוקדם) עכשיו אני לא עובד ולא לומד.
האם מוסד לימודים יכול באמת לרשום שהוא יכול לדחות אבל לא להגביל עצמו בזמן? מה החוק אומר?
תודה!
שלום אביה
בהחלט מקומם.
נראה לאור הכתוב כי עצם דחיית המועד הינה תקינה אולם ייתכן כי משך הדחייה אינה סבירה. העובדה כי כפי שציינת לא הודיעו לך 5 ימים לפני קיום הקורס ולאור זאת שלא ציינו בתקנון את משך הזמן הראוי והסביר לדחייה אינה תקינה, לכאורה.
המלצתי הינה כי תפני במכתב אל הנהלת המוסד, פרטי את טענותיך ובין היתר את העובדה שהמוסד לא עמד בזמן יידוע כנדרש בתקנון וכן את העובדה כי לא צויין בתקנון משך זמן וזאת במקביל לעזיבתך את מקום עבודתך לאור הסתמכותך על מועד הקורס.דרשי החזר כספי ופיצוי בעבור טענותיך.
בהצלחה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר