שלום רב,
ברצוני לדעת מהו החוק לגבי מסך מחשב? האם הוא עונה להגדרה של מקלט?
כשפניתי לרשות השידור נאמר לי שמסך נחשב כמקלט אם גודלו 22 אינץ' ומעלה. האם זה הגיוני?
כמובן שמדובר במסך רגיל שאינו מחובר בקומבינה כלשהי לממיר.
בברכה,
עודד
הם כרגע עשו אותו הדבר לאבא שלי אחרי צרחות של אשת המכירות אחרי שאבא שלי הבין שעסקה של 269 ₪ פתאום הפכה ל1600 שח בכרטיס האשראי שלו... החבילה לא הגיע ואחרי יומיים של העסקה היא לא רצתה לבטל... מזל ששמעתי את השיחה היות ואבא שלי תמים... אמרתי לנציגה שאני לא מטומטמת ולא אחכה עד שהחבילה תגיע ואז אשלח לכם... חצופה.!! תבטלי מיד ועכשיו..!!! אחרי שהיא הבינה שהיא משברת עם מישהי לא תמימה היא הבטיחה לבטל ולחזור אלי עם מספר ביטול..!!! את כל השיחה הקלטתי למזלי.. בוא נראה מה יקרה!! אני ממליצה להתקשר להקליט אותם להוציא מהם את האינפורמציה הנכונה של התהליך וללכת עם זה למשפט
שלום
אני לא יודע מי נתן לך את התשובה ברשות השידור, אך אני מעולם לא שמעתי על כך ולהערכתי זה לא נכון.
בתי המשפט קבעו במס' פסקי דין מהו מקלט לצורך תשלום אגרת טלויזיה. שם נקבע כי תשולם האגרה למכשיר שיש לו פוטנציאל קליטה (או במילים אחרות כל המכשירים). לאחרונה יצאו מס' פסקי דין שמסייגים את הקביעה הקודמת.
להערכתי אם תלך עם העניין לבית המשפט (כלומר תתבע את רשות השידור) ותצליח להוכיח בבית המשפט שאתה לא משתמש במכשיר לצורך קליטת שידורי טלויזיה - לא תצטרך לשלם אגרת טלויזיה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר