שלום רב לעו"ד חיים איציקובסקי.
עוד לא קבלתי מענה לשתי השאלות הקודמות שלי כבר יש לי משהו חדש...
כאשר התברר למנכ"ל של החברה
( שדודתי רכשה אצלם מכשיר חשמלי אורתופדי והם לא רוצים לבטל העסקה...ובכלל לא מעוניינים לדבר איתנו....רוצים רק להפגש בבית המשפט - לפי דבריו של המנכ"ל ) - אז כאשר נודע לו שאני הגשתי תלונה גם למועצה לצרכנות וגם לעוד גוף שנקרא אמון הציבור - הוא התחיל לאיים עלי שאם נגיע למשפט והם יזכו במשפט יש להם זכות להגיש תביעה נגדי אישית כי אני מפרסמת שם של החברה בתלונות שלי לגופים שמטפלים בצרכנות וזה אסור לפי החוק....אמר לי שאני יכולה לפנות לגופים שונים רק ואך אחרי החטתה של בית המשפט ביד...??? ועכשיו אני עוברת חוק...?
מה יש לי לפנות למועצה לצרכנות או לגוף אחר אחרי החלטת בית המשפט? איפה ההגיון כאן? הוא רוצה להפחיד אותי ובכל זאת מקווה שלא נגיש תביעה נגדו או זה באמת מה שיכול לקרות??? יש לו זכות להגיש תביעה נגדי אישית? אני לא מגישה שום תלונה ושום תביעה נגדו אישי ורק נגד בית העסק ולא מאיימת עליו אך הוא כבר נראה לי מתחיל באיומים שלא ישב בחיבוק ידיים גם ויתבע אותי ...
אני סך הכל מחשפת צדק ועזרה מול בית העסק שלא פועלים לפי החוק ואיך אני יכולה לפנות לגופים שונים בלי לפרסם שם החברה??? מה אתה ממליץ? להתייחס לזה או שהוא מנסה רק להפחיד אותי? ללכת למשטרה ולהגיש תלונה נגדו על זה שמאיים לתבוע אותי? אבל זה לא איום שמסכן את החיים - אולי משטרה לא תתייחס לזה בכלל? פעם אמרת לי שאם ימשיך להתקשר להגיד לא כך שאני הולכת למשטרה...
מה החוק אומר? על מה הוא יכול לתבוע אותי אישית - על פרסום שם החברה בתלונות לגופים שמטפלים בבעיות צרכנות??? אני חושבת שגם בזכותי לפרסם בעיתון מה עושה החברה...
בתודה לך מראש! נטלי
לא היתי רוצה להגיש תלונה למשטרה כי מנכ"ל החברה לא יודע את הפרטים שלי...הוא יודע רק שם פרטי ומספר טלפון...אם יקבל תלונה מהמשטרה אז ידע גם מספר הזהות שלי וכל הפרטים....לא כ"כ מעוניינת....אני מטפלת בתלונה של דודתי והכל על שמה...
כנראה באמת הצליח להפחיד אותי אם אני חושבת כך??? לא היתי רוצה לקבל תביעה נגדי אישית...אין לי זמן לזה...אני הולכת ומסתבכת?
תודה...
שלום לך
אני מציע שתפני לקבלת ייעוץ משפטי בעניין. לא ניתן באמצעות פורום זה לתת ייעוץ משפטי כל כך ספציפי לכל כך הרבה שאלות, כאשר הכל מסתבך.
את מוזמנת לפנות אליי לצורך ייעוץ בעניין.
בברכה,
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
רק דבר אחד תוכל לענות לי בבקשה?
האם יש להם זכות לתבוע אותי אישית על זה שאני פונה לגופים שמטפלים בצרכנות ומפרסמת שם של החברה?
תודה
אין להם זכות לתבוע אותך על כך שאת פונה לגופים מטפלים כמו המועצה לצרכנות. זה כמו לתבוע אותך על כך שפנית לעו"ד.
אני מניח שהם משתמשים באיום הזה כדי להורידך מהתביעה.
אבל עליך לזכור כי הם כן יכולים לתבוע אותך על כך שאת עוברת על חוק לשון הרע - כלומר מפרסמת ברבים שקרים על החברה.
כל עוד כל הדברים שאת מציגה הם אמת ואינך מפיצה זאת באמצעי התקשורת ולרבים אלא בפני מועצה לצרכנות או בפני עו"ד אז אין להם קייס.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני באמת מודה לך על תשובתך...אני מצטערת שלפעמים אני מעצבנת עם השאלות המורכבות שלי...אך אני בנתיים מנסה להשיג כספים מהחברה ללא בית המשפט...אם לא תהיה ברירה נלך לשם...פשוט דודתי מאוד חולה ואין לה כח למשפטים...לצערי הכל נפל עלי ואני מקבת איומים בתביעות ממנהל החברה...
אתה חושב שכדאי לגשת למשטרה אם הוא מאיים עלי בתביעות ובהקלטות ותטריד אותי טלפוני? לי אין הקלטות נגדו כאשר הוא מתקשר אני לא יכולה להקליט אותו...אני בעבודה או בנסיעה...לא מתוכננת להקלטות...ניתן להגיש תלונה למשטרה ללא הקלות רק במילים? אתה ממליץ - אולי אוכל כך להגן על עצמי? תודה מראש!
תודה לך על התייחוסת הטובה שלך לשאלה שלי למרות שהיא מאוד מורכבת ואני מבינה שזה מסובך בפורום...
זה שוב...בקשר חברה עם מכשיר אורתופדי...
השאלה בנושא תלונה למשטרה שפעם המלצת לי כך לענות בטלפון וגם ללכת בפועל למשטרה ולהגיש תביעה נגד מנהל החברה ובטלפונים שלו מאיים לתבוע אותי בחזרהכ על זה שאני מפרסמת את שם החברה וגם את שמו ( יש לציין שפרסמתי אך ורק בגופים שמטפלים בצרכנות ולא בעיתון, ולא בתקשורת ולא ברבים...) וגם מאיים שיש לו הקלטות ובכלל מטריד אותי טלפונית ודורש שנלך לבית המשפט והיא "מת להגיע לשם" על פי דבריו...כמובן שהוא לא מעוניין בשום משפט ונראה לי שאין לו שום הקלטה אך הוא מנסה להפחיד אותי וכך אולי למנוע ממני לתבוע אותו...
השאלה האם באמת כדאי להגיש תלונה למשטרה? כי אין לי הוכחות והקלטות שהוא מתקשר אלי ומאיים עלי...האיומים שלו לא איומים שמסכנים החיים...הוא מאיים במשהו פלילי, אך בכל זאת אני מרגישה מאויימת...ומוטרדת מצידו...האם משטרה בכלל מתייחסת לתלונות מסוג זה? מה הם עושים? שולחים לו מכתב תלונה? ואם הוא יגיד שאני משקרת זה יחזור אלי ותלומה שאגיש תהיה נגדי? אינני משקרת ובאמת הוא מטריד אותי אך הוא שקרן גדול ויכול להיות הכל...
תודה מראש!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר