שלום רב!
האם לארגון בשם " אמון הציבור" יש גם כח נגד בית העסק שלא רוצה לבטל עסקה ולהחזיר כספים?
פניתי למועצה לצרכנות אך צריך להמתין שם המון זמן ומקביל פניתי ל"אמון הציבור" וכבר אחרי יומיים קבלתי מכתב למייל שנשלח לבית העסק מעו"ד של הארגון...
אני כמובן גם ממתינה לתשובה של מועצה הישראלית לצרכנות...זה לא מתנגש אחד לשני אם פניתי לשני מקומות?
ועוד שאלה: במכתב של "אמון הציבור" כתבו משפט הבא:
"על פי ממצאי אמון הציבור מדובר בליקוי חוזר ובעייתי במשק".
מה זה יכול להיות? זה אומר שדווקא בבית העסק שיש לי תלונה עליו יש ליקוי חוזר או במשק כולו?
ועוד שאלה: קראתי בשאלה הקודמת כאן שבית העסק יכול לתבוע את הצרכן בחזרה אם מפרסם את שם החברה - שזה אסור לפי החוק...ואני פרסמתי שם של בית העסק וגם שם של מנהל בתלונות לאירגונים שמטפלים בצרכנות...זה אסור לעשות גם?
יכולים להגיש נגדי תביעה על זה? איך ניתן להגיש תלונה לאירגון ללא שם החברה וללא שם מנהל?
תודה לך וערב טוב
שלום.
קודם כל לאף אחד מהארגונים אין כוח על בתי עסק. האירגונים שמנית תפקידם לסייע לציבור, כפי שעשית.
אם פנית באמצעות ארגון מסוים יהיה זה נכון להודיע לארגון האחר שכבר התחלת בהליכים מול בית העסק עם ארגון אחר והם יחליטו האם להמשיך או להפסיק את המשך הטיפול (אני מניח שהם יפסיקו).
לגבי "על פי ממצאי אמון הציבור מדובר בליקוי חוזר ובעייתי במשק", אני מניח שזו לא פעם ראשונה שהם נתקלו בעוולה מבית העסק הספציפי, אבל את מוזמנת לשאול אותם למה הם התכוונו.
בעניין הפרסום - לא נטען כאן כי אסור לפרסם שם של בית עסק אלא נאמר שאסור לפרסם שקרים על בית עסק. אין זה אומר שאי אפשר לפרסם מידע שלילי על בית עסק כל עוד מה שנאמר שם אמת לאמיתה ויש ביכולתך להוכיח שזו האמת, במידת הצורך.
בהחלט אם פרסמת ברבים ושלא בתום לב (הכל בכפוף לתנאי החוק איסור לשון הרע) את חשופה לתביעה בגין לשון הרע בבתי המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה לך על התשובה!
אזי למה יש כל הארגונים אם אין להם השפעה לשום דבר? גם למועצה הישראלית לצרכנות אין כח? הם שולחים מכתבים לבתי העסק וזהו? ואיך הם פועלים בהמשך במקרה ובית העסק לא מתייחס למכתב של הארגון או מסרב לבטל עסקה? אני חושבת שאם הארגונים האלה קיימים הם לפעמים עוזרים קצת? או שאין טעם לפנות אליהם ומיד ללכת לבית משפט? תודה.
שלום ליאת
אני מציע שתקראי בשנית ובעיון את תשובתי.
אירגונים אלה נועדו כדי לסייע לאזרח - כך גם כתבתי בתשובתי הראשונה.
אך האם הם יכולים לכפות משהו על בית עסק - התשובה היא לא.
בוודאי שהארגונים עוזרים - לרגע לא טענתי שלא.
אני מציע שתשאלי אותם את כל השאלות - נדמה לי שהם יוכלו לתת לך תשובות ברורות יותר באשר למה שהם יכולים או לא יכולים לעשות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
