שלום רב,
הזמנתי רהיט להרכבה עצמית בבית דרך האינטרנט , כאשר המוצר הגיע לביתנו אחריי שבועיים ,הרכבנו את המוצר לאחר שהרכבנו המוצר לפי ההוראות שצורפו וראינו אותו שלם הבחנו לפתע כי יש בו המון פגמים הצבע של הרהיט לא צבוע כראוי הפורניר מקולף בצדדים ממש נראה כי המוצר כלל לא עבר שום ביקורת לפני היציאה ללקוח, כאשר כתבנו מייל למוכר, הוא בקש שנשלח לו תמונות ,צילמנו את הפגמים והוא אמר שיחזור אלינו, עברו מס ימים והוא לא חזר , אני ידעת שלא ניתן להשיב מוצר שכבר הורכב בבית אז מה כן ניתן לעשות? האם אבדו כספיי על מוצר נחות? מהם בעצם הזכויות של כצרכנית בעניין הזה? כי ידוע לי שמוצר שהורכב אין להשיב ,אז מה כן אפשרי ?
תודה לעונה, בברכה ענת.
שלום ענת.
אין זה נכון שלא ניתן להחזיר את המוצר הפגום לחנות.
זה נכון שלא ניתן להחזירו באמצעות תקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה) אך בהחלט כאשר הזמנת ושילמת על מוצר מסוים וקיבלת מוצר פגום - בהחלט ניתן ואפילו חובה להחזיר את המוצר הפגום ולדרוש מוצר חדש, אחר או החזר כספי.
אני מציע לך לכתוב מכתב רשמי לחנות, לצרף את סעיפי החוק הרלוונטים והתמונות שצילמת ולדרוש באמצעות המכתב להחליף את המוצר הפגום.
במידה וזה לא יעזור אני מציע לך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר