דיילת ויזה כאל הציעה לי תמורת הצטרפות לויזה שובר בסך 50 ש"ח ושובר בסך 125 ש"ח תמורת רכישות בסך 9000 ש"ח לשנה + שנה ללא עמלות. עם קבלת כרטיס האשראי גיליתי שמה שסוכם עם הדיילת לא היה אמין וכי השובר בסך 50 ש"ח היווה חלק מסך אותם 125 ש"ח וכעבור חצי שנה הודעתי על ביטול הכרטיס.
במהלך אותה חצי שנה ביצעתי רכישות בסך 2000 ש"ח מתוך 9000 ש"ח המזכים בסך 125 ש"ח ועם הודעת הביטול זיכו אותי מויזה רק בסך 8,50 ש"ח בגין רכישות בסך 2000 ש"ח שהיוו למעשה 26% מסך 9000 ש"ח ואומר שגם מגיע לי 26% מסך 125 ש"ח . מכאן, שהחיוב בסך 41.50 ש"ח בגינו ויזה כאל חייבה אותי בתמורה לשובר בסך 50 ש"ח גבל בחיוב יתר היות ועל ויזה היה לזכות אותי בסך כ-26 ש"ח במקום 8.50 ש"ח.
האם בגין חיוב יתר זה אני זכאית לתבוע בגין סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן התשמ"א 1981?
אוסיף כי מויזה סירבו להתייחס לטענה הרף פניותיי בעניין זאת בנוסף לתרגיל או להנחיות המטעות על פיהם מדריכים את הדיילות .
בתודה מראש
מינה
שלום
למה דווקא סעיף 31(א) לחוק הגנת הצרכן ?
את בהחלט יכולה לתבוע על פי חוק הגנת הצרכן. אני מציע לך לקרוא את החוק לפני שאת בוחרת סעיף שאינו רלוונטי :).
בכל מקרה את מדברת על סכומים כל כך קטנים שבית המשפט יזרוק אותך מכל המדרגות אם תתבעי על סכומים אלו. מדובר בכמה שקלים בודדים לא ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
חברת האשראי הייתה אמורה אם בכלל לחייב לכל היותר בסך 24 ש"ח ולא בסך 41.50 ש"ח . נעשו אליה פניות לתקן את הטעות שלה ובהתעלמותה הביעה למעשה סירוב לשלם.
סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן התשמ"א 1981 מתייחס לחיוב עודף ולחיובי יתר ומה שקרה גבל בחיוב יתר/עודף ולכן מצאתי אותו רלוונטי .
אם לטענתך סעיף זה אינו הסעיף מתוך חוק הגנת הצרכן המתאים אז ע"פ איזה סעיף מתוך החוק להגנת הצרכן מתאים יותר?
בברכת שבת שלום - מינה
אני חושב שיותר מתאים לעניין זה נושא ההטעיה. ושוב אני אגיד שאני לא חושב שיש פה מקום מבחינתך לתבוע. אמנם את צודקת אך בית משפט לא יאפשר לתבוע על כמה שקלים בודדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר