האם ניתן לקחת יפוי כח לבית המשפט תביעות קטנות?
אישה מבוגרת ופוחדת מבית המשפט...מאבדת שליטה ומאוד מתרגשת...רוצה להגיש תביעה קטנה אך רוצה שאני אייצג אותה בבית המשפט עצמו...זה אפשרי? ועל שם מי צריך להגיש תביעה אם היא התובעת ואני המייצגת אותה במשפט?
תודה!
שלום.
החוק קובע כי בבית המשפט לתביעות קטנות מגיש התביעה צריך לייצג את עצמו ואינו יכול להשתמש בשירותיו של עו"ד לצורך יצוגו אלא אם כן בית המשפט הסכים לכך.
גם כאשר אדם מעוניין שאחר ייצג אותו בבית המשפט לתביעות קטנות עליו להגיש בקשה מיוחדת לבית המשפט ולבקש מהשופט לאפשר לאחר לייצג.
בבקשה יש לפרט מדוע המבקש מבקש לאחר ייצגו.
התביעה חייבת להיות מוגשת ע"י התובע עצמו וכמו שכתבתי לבקש מבית המשפט אישור לייצוגו על ידי אחר.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום לעו"ד חיים איציקובסקי!
תודה לך!
האם צריך להגיש בקשה מיוחדת בזמן הגשת התביעה או בדיון עצמו? בדיון כבר יהיה מחאוחר אני חושבת...
ואם מספיק לפרט שהאישה מאוד מתרגשת ומהתרגשות עולה לה לחץ דם והיא מתחילה "לגמגם" ויכולה לענות לא לעניין? או צריך מסמך רפואי? או התרגשות בכלל לא הסיבה? האם צריך להתים רופא על מסמך או נוטריון?
תודה לך וסליחה על השאלה הנוספת.
יש להגיש בקשה זו עם הגשת כתב התביעה.
כאשר כותבים בקשה זו יש לנסות ולשכנע את השופט כי הדבר הכרחי.
בחלק המקרים שופטים לא מאשרים שאדם ייצוג על ידי אחר רק בגלל שהוא מתרגש, אלא צריך סיבה רצינית יותר. במידה ואפשר להביא אישור רפואי על כך זה מצויין, אך שוב, התרגשות אינה סיבה.
אין צורך בנוטריון אלא רק אפשר לצרף מסמך רפואי מרופא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר