שלום רב
רכשתי טלוויזיה לפני מספר שנים כמתנה לאימי ,קיבלתי לאחרונה איום בפתיחת תיק הוצל"פ ממשרד עורכי דין מטעם רשות השידור, הגשתי הצהרה שאין לי טלוויזיה אצל אותו עורך הדין.
מה הדין אם בעוד שבוע שבועיים אני אפנה לרשות השידור והצהיר שעכשיו קיבלתי טלוויזיה ומעכשיו אני רוצה להתחיל לשלם? האם יש להם דרך לטעון כי כול אותו הזמן הטלוויזיה היתה ברשותי ?
(אגב-לאימי מספר טלווזיות בבית והיא משלמת אגרה)
שלום.
עליך לשלם אגרה על טלוויזיה שאתה מחזיק בפועל. אם עד היום לא היתה לך טלוויזיה בבית ובעבר רכשת מכשיר לאמך - אזי אינך צריך לשלם אגרה. אם בעתיד תרכוש מכשיר טלויזיה לביתך ולעצמך תצטרך לשלם אגרה רק מהיום שרכשת את המכשיר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על התשובה המהירה
שאלת המשך, לאור ההתנהלות של אגף הגביה כפי שעולה מתגובות שאני קורא.
האם במקרה שבו אני מקבל טלויזיה ולא רוכש, האם חלה חובת ההוכחה עלי? שקיבלתי אותה בזמן ספציפי ?האם עלי להוכיח כי כול אותו הזמן שהם מייחסים לי אכן לא הייתה טלוויזיה בביתי?
בנוסף האם אוכל לתת להם אישור ליצור קשר עם הוט וייס לצורך אימות טענתי , כי אני לא מנוי ומעולם לא הייתי מנוי של אחת החברות ?
בכל מקרה נטל ההוכחה הוא על התובע - כלומר הם אלו שצריכים להוכיח שיש לך טלויזיה. במידה וקנית בעבר טלויזיה - החנות כבר "הלשינה" עליך וככה הם יודעים שרכשת טלויזיה וכעת נטל ההוכחה הוא עליך - אתה צריך להוכיח את טענותיך (על כך שאין לך טלויזיה) ואם אתה יכול להביא מסמכים מחברות כמו הוט ויס לעניין זה - אז מצויין תעשה את זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר