לאח שלי היה תאונה לפני שבוע כאשר הוא נכנס במישהי מאחורה .
הוא נתן לה פרטים ולאחר מכן הנהגת הייתה במיון ודיווחה גם למשטרה.
לאחר מכן התקשרו לאח שלי מחברת הביטוח שלו (הצד ג') ואמרו לו שבעל הרכב( בעלה של הנהגת שנפגעה ) הזמין שמאי ושערך הנזק הוא 7000 שח לפי דו"ח שמאי ואח שלי אמר שהוא לא אשם בתאונה ועל כן חברת הביטוח שלו לא ישלמו לצד השני.
כרגע בעל הרכב רוצה להגיש תביעה נגד אח שלי .כי פגע ברכבו מאחורה.
האם יש אפשרות שהשופט יאשר את התביעה כי זה גירסה נגד גירסה..
הרי אפשר לטעון שהנהגת פתאום בלמה חזק מאוד או שנסעה רוורס.
במידה והתביעה שלו תאושר. האם השופט בדרך כלל פוסק גם הוצאות משפט כגון עו"ד , אגרות, עוגמת נפש? או שבתביעות קטנות אין הוצאות משפט.
שלום.
אתה לא ממש משתמש במינוחים הנכונים ואינך מבין כיצד מתנהל משפט... אני אנסה לעזור.
בכללי - לכל אדם יש זכות להגיש תביעה לבית המשפט וכאשר מוגשת תביעה על הצד השני להגיש כתב הגנה. ביום הדיון השופט קורא את כל החומר שואל את השאלות הרלוונטיות, בוחן את המקרה ולבסוף מכריע בסוגיה וכותב פסק דין.
במקרה שאתה מתאר - במידה ויוגש כתב תביעה - יהיה על אליכם להגיש כתב הגנה וביום הדיון להציג ולהוכיח בבית המשפט את טענותיכם כדי לשכנע את השופט.
על פי הדין כיום - בכללי מי שפגע מרכב מאחור הוא האשם (אי שמירת מרחק) ולכן אתם תצטרכו להוכיח הדברים קרו אחרת - כמו למשל שהרכב שלפניכם נסע אחורנית במהירות והתנגש בכם ועוד ...
בכל מקרה במידה ואתם צריכים סיוע משפטי בעניין ו\או בכתיבת כתב ההגנה אתם מוזמנים לפנות אליי.
בהצלחה.
עו"ד חיים איציקובסקי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר